Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

...στη ζυγαριά

 - Όταν διεκδικείς να διοικήσεις μια Περιφέρεια ή έναν δήμο, χρειάζεσαι την ψήφο των πολλών απλών δημοτών/ψηφοφόρων και όχι απλά των επωνύμων.
Ο καθένας μπορεί να νομίζει πως κουβαλάει πολλές ψήφους, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Την ώρα της κάλπης μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω, γιατί κανείς δεν ξέρει από πριν πως θα αντιδράσει ο ψηφοφόρος, πόσο αδικημένος θα αισθανθεί και αν θα θελήσει "να πληρώσει" τον κάθε υποψήφιο, με το ίδιο νόμισμα που τον πλήρωσε κι αυτός.
Δεν θέλουμε να αναφέρουμε παραδείγματα, για να μην αδικήσουμε κανέναν, αλλά ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος και ιδιαίτερα ο εν ενεργεία δήμαρχος να ξέρει ....πως θα κριθεί γι΄ αυτά τα πολλά, που δεν έκανε και όχι για τα λίγα που θα έχει κάνει.
Θα κριθεί για τον σεβασμό που έδειξε σ΄ αυτούς που τον ψήφισαν και τον έδωσαν την δυνατότητα να είναι δήμαρχος και όχι για την αγκαλιά που άνοιξε σ΄ αυτούς που τον πολέμησαν, αλλά τον θυμήθηκαν στην πορεία, για να γίνουν μέρος της εξουσίας.
Τα ανοίγματα γενικώς καλά είναι, αλλά πρέπει να προσέχουμε γιατί μπορεί να τραυματιστούμε.
Ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος και επαναλαμβάνουμε, ιδιαίτερα αυτός που είναι δήμαρχος, δεν πρέπει να εξετάζει μόνο το τι σταυρούς κουβαλάει μια μεταγραφή, γιατί οι σταυροί δεν εκλέγουν δήμαρχο. Η ψήφος στην παράταξη τον εκλέγει.
Αν κάποιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πάρει 1.200 σταυρούς, είναι βέβαιο πως ψήφους στην παράταξη θα φέρει περίπου 400.
Πρέπει όμως να προσέξουν όλοι, γιατί μια μεταγραφή μπορεί να ενοχλήσει όχι μόνο τους άλλους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όλους τους υποψηφίους που δεν είχαν εκλεγεί και ήταν αυτοί που οδήγησαν μια παράταξη στο αποτέλεσμα που την οδήγησαν, αλλά και τους ίδιους τους ψηφοφόρους οι οποίοι σιχάθηκαν αυτούς που κάθε φορά που έχουμε εκλογές, επιλέγουν και άλλο ψηφοδέλτιο.
Εμείς τα γράφουμε ελεύθερα, γιατί δεν θεωρούμε πρόβατα τους δημότες και δεν γουστάρομε αυτούς που πιστεύουν πως μπορούν να τους ξεγελάνε.
Προσοχή λοιπόν στην ασφαλή ζυγαριά και στο τι βάζετε επάνω της.