Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

......φαπούλες

 - Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά την άποψή μας για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλκιδέων. Καλά τα πάνε η δήμαρχος κυρία Βάκα και ο αντιδήμαρχος έργων κ. Γουρνής, στα θέματα των έργων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, καλά τα πάει η Δημοτική Αρχή στο θέμα των συνεργασιών με Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά τώρα πρέπει να ρίξουν το βάρος στην καθημερινότητα και ιδιαίτερα στα προβλήματα που έχουν οι δημότες, στην... προσπάθεια που κάνουν να σταθούν στα πόδια τους.

- Αγαπητή κυρία Βάκα, εσείς και όλοι όσοι υπηρετούν τα κοινά σε επίπεδο Δήμου, θα πρέπει να είσθε δίπλα στον Δημότη και στην καθημερινότητά του. Δεν θα πρέπει ο κάθε δημότης να φτάνει στο γραφείο της δημάρχου για να λύσει κάποιο πρόβλημά του. Οι συνεργάτες της δημάρχου, οι υπηρεσίες του Δήμου, να είναι δίπλα στον δημότη, να καταγράφουν τα προβλήματα, να συζητούν μαζί του και να φροντίζουν ώστε αυτά να λυθούν.

- Δήμαρχε, τα προβλήματα είναι πολλά και ας μη γελιόμαστε. Δεν θα λυθούν ποτέ, αν συνομιλητές σας είναι απλά αυτοί που είναι σ΄ αυτό που λέμε φορείς. Δεν θα τους κατηγορήσουμε, αλλά οι περισσότεροι, είναι πάντα υποψήφιοι σε κάποιο ψηφοδέλτιο και οι θέσεις τους στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κομματικές ή παραταξιακές.

- Οι απλοί δημότες δεν κλήθηκαν ποτέ σε μια συζήτηση για την γειτονιά τους. Οι γονείς δεν κλήθηκαν ποτέ σε μια συζήτηση για το σχολείο των παιδιών τους. Οι γονείς δεν κλήθηκαν ποτέ, σε μια συζήτηση για την χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων από τα παιδιά τους. Οι γονείς δεν κλήθηκαν ποτέ σε μια συζήτηση για την βία στα σχολεία.

- Δήμαρχε, κυρία Βάκα, τους δημότες δεν τους εκπροσωπούν κάποιοι οι οποίοι καλά έκαναν και δημιούργησαν έναν σύλλογο σε μια περιοχή. Οι Δημότες έχουν εκπροσώπους τους εκλεγμένους Κοινοτικούς Συμβούλους, τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους κα την εκλεγμένη δήμαρχό τους. Με αυτούς πρέπει να συζητούν.  Η Δημοτική Αρχή έχει τον τρόπο να επικοινωνήσει με τους δημότες και αν θέλει την άποψή τους θα το κάνει τώρα με την συμπλήρωση 2 χρόνων θητείας.

- Αγαπητή κυρία Βάκα ζητήστε να ενημερώσουν οι δημότες την Δημοτική Αρχή για τα θέματα που τους απασχολούν. όλα γίνονται εύκολα στην εποχή που ζούμε. Εσείς ξέρετε τον τρόπο. Κάντε το ΤΩΡΑ.