Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΙΕΡΕΥΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ

Κατόπιν της κοιμήσεως του αοιδίμου Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Βερνέζου, την 8η Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος διόρισε σήμερα στην κενωθείσα θέση του Πρωθιερέως του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπι τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μάρκου-Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως και άχρι τούδε Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.
Ο νέος Πρωθιερεύς π. Ιωάννης, εγεννήθη το έτος 1957 στους Κουρκουλούς της Βορείου Ευβοίας και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο προς την Ιερωσύνη, γι’ αυτό και σπούδασε στην Ιερατική Σχολή της Τήνου και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου......
Πνευματικό τέκνο του νέου Αγίου της Εκκλησίας Ὁσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «Με συγχωρείτε», εχειροτονήθη Διάκονος στις 30.3.1980 και Πρεσβύτερος στις 16.6.1982 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη), από το οποίο, το 1997 εχειροθετήθη Πνευματικός και το 1998 Οικονόμος. Διηκόνησε αρχικώς στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ν. Προκοπίου και από το 1999 στην Ενορία Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου. Το 2005 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄.
Ο π. Ιωάννης είναι έγγαμος με τρία τέκνα, εκ των οποίων οι δύο εχειροτονήθησαν Ιερείς (ο π. Νικόλαος στην Ενορία του Μαντουδίου και ο π. Βασίλειος στην Ενορία του Πηλίου), ενώ ο ζήλος με τον οποίον εργάζεται και η συνέπεια στην διακονία του, σε συνδυασμό με την πλούσια εμπειρία, είναι τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχή έκβαση και της νέας και εξαιρετικά υπεύθυνης διακονίας του Πρωθιερέως στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο.