Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Πάλι τα ίδια και τα ίδια; Πάλι πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες; Από την Κυριακή το βράδυ μέχρι και χθες το μεσημέρι, που είχαμε ακόμη το τηλέφωνό μας, δεχόμασταν τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είχαν την δική τους άποψη, για το πέναλτι που δόθηκε στον αγώνα ΕΡΕΤΡΙΑ - ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ και με το οποίο ισοφάρισε η Ερέτρια.
Ο καθένας είχε την δική του άποψη και καλά κάνει.
Εμείς δεν κρίναμε ποτέ, το αν ήταν πέναλτι ή όχι.
Εμείς κρίναμε το πως ο διαιτητής κύριος Γιώργος Κασομούλης, έφτασε να σφυρίξει επιθετικό φάουλ και τον τρόπο με τον οποίο ο βοηθός κ. Αντώνης Ιωάννου, άλλαξε.... την άποψη του κ. Κασομούλη.
Μέχρι κάποια στιγμή δεν είχαμε δει το βίντεο του αγώνα, αλλά σήμερα πρωί - πρωί το είδαμε και παρατηρήσαμε καλά τις κινήσεις και τις υποδείξεις των δύο διαιτητών. Διαπιστώσαμε λοιπόν πως ο κ. Κασομούλης δείχνει πως η μπάλα θα πάει στην κατοχή του Ταμυναϊκού, είτε γιατί έδωσε επιθετικό φάουλ, είτε για κάποιον άλλον λόγο. Αυτόν τον λόγο τον ξέρει ο ίδιος και όχι εμείς.
Πάντως σε καμία περίπτωση  δεν σημειώνει πέναλτι.
Ο βοηθός κύριος Ιωάννου, ο οποίος κάτι είδε, είναι δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σήκωσε το δικό του σημαιάκι για να υποδείξει κάτι.
Φώναξε  πάντως πέναλτι - πέναλτι και μάλιστα τον άκουσαν όσοι ήταν στο γήπεδο και προφανώς τον άκουσε και ο κ. Κασομούλης και άλλαξε την απόφασή του.
Θα παρακαλούσαμε να ηρεμήσουν όλοι, για να μην εκτεθούν.
Το ξαναγράφουμε για μία ακόμη φορά. Εμείς δεν κρίναμε το αν ήταν πέναλτι ή όχι, ούτε και χαρακτηρίσαμε κακό διαιτητή τον κύριο Ιωάννου. Πάντα γράφαμε πως είναι αξιόλογος διαιτητής, πως είναι ανερχόμενος κτλ.
Όποιος έχει έστω και ένα δικό μας αρνητικό σχόλιο για τον κύριο Ιωάννου, να μας το πει και να ζητήσουμε συγνώμη.
Ο κάθε διαιτητής θα κάνει λάθη και κανείς δεν έχει το αλάθητο.
Επιμένουμε. Ο διαιτητής έχει την σφυρίχτρα του και ο βοηθός το σημαιάκι του, όχι μόνο για να υποδεικνύουν ο ένας στον άλλον την απόφασή του, αλλά και για να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι το τι συμβαίνει.
Θύμωσε λένε κάποιοι ο κ. Ιωάννου μαζί μας με τα όσα γράψαμε.
Δεν πειράζει. Είναι νέος άνθρωπος, καλός διαιτητής και δεν έχει λόγους να θυμώνει μαζί μας. Να μην θυμώνει με αυτούς που του γράφουν αλήθειες και να προσέχει αυτούς που του χαϊδεύουν τ΄ αυτιά. Αυτοί που βάζουν εμπόδια στην εξέλιξη των διαιτητών και γι΄ αυτό δυστυχώς δεν έχουμε την εκπροσώπηση που θα έπρεπε στις εθνικές κατηγορίες.
Σταματάμε εδώ, αλλά με αυτούς τους κυρίους, δεν θα πάψουμε να είμαστε απέναντι.
Τους διαιτητές τους στηρίζουμε, γράφοντας αλήθειες και ποτέ δεν θα τους βάλουμε τρικλοποδιά.