Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ., πρωτοπόροι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, συναποφάσισαν «ηλεκτρονικές κάλπες»

ΜΟΝΗ ΣΥΝΕΠΗΣ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΣΕ

           Συνάδελφοι,την ώρα  που σε όλη την Ελλάδα  ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  έχουν ορίσει ημερομηνίες διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων  και των εκλογών τους, μόνο δια ζώσης, με βάση τα καταστατικά τους, υλοποιώντας την απόφασή τους να μείνει στα χαρτιά ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ(ΔΑΚΕ-ΔΗ.ΣΥ.) με την ανοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) τραβάει για μια ακόμη φορά το χαλί κάτω από τα πόδια των συναδέλφων, βάζοντας στο στόχαστρο τη λειτουργία των Συλλόγων. Είναι αυτές oi δυνάμεις, που εκτός από όλα τα άλλα «έργα και ημέρες τους», δεν εφαρμόζουν την απόφαση που οι ίδιες ψήφισαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (04/10/2021), για να μην εφαρμοστεί σε κανένα σωματείο αυτός ο νόμος έκτρωμα.
             Στη ΔΟΕ οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. τάχθηκαν υπέρ των.... «ηλεκτρονικών εκλογών» με το επιχείρημα πως δήθεν αυτό θα βοηθήσει στη μαζικότητα, αλλά και για να «είμαστε νόμιμοι». Το ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε πως διαφωνεί με τις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά, αν δε βγει μια ομόφωνη απόφαση, δε θα ψηφίσει να πάρει θέση η Δ.Ο.Ε. Για μια ακόμα φορά «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!
Στο τελευταίο  7μελες Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δ/Ν Χαλκίδας (12/5/2022) σε μια παρωδία συνεδρίαση, τα τρία μέλη της ΔΗ.ΣΥ. με την τηλεφωνική παρέμβαση του απόντος μέλους της ΔΑΚΕ συναποφάσισαν τη διεξαγωγή των εκλογών για νέο ΔΣ  και για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ με ηλεκτρονική και δια ζώσης ψηφοφορία. Με απούσες τις παρατάξεις του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ και  της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗΣ (ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΗ.ΣΥ), που δεν έκαναν τον κόπο να συμμετέχουν σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση,  ΔΗ.ΣΥ ΚΑΙ  ΔΑΚΕ αναίρεσαν την ομόφωνη απόφαση του  προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου (13/4/2022) για διεξαγωγή των διπλών εκλογών μόνο διά ζώσης στην 1 Ιουνίου με το επιχείρημα του προέδρου <<να αποφύγει ενστάσεις  για τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη>>. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αποχώρησε από τη συνεδρίαση παρωδία καταγγέλλοντας την συνδικαλιστική κατάντια τους και καλώντας τους να σεβαστούν τα όργανα και τις αποφάσεις τους.
Η ανακοίνωση που έστειλαν Κυριακή 15-5-2022 δεν είναι απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου είναι απόφαση ΔΗ.ΣΥ. –ΔΑΚΕ και εκφράζει μόνο αυτές τις δύο παρατάξεις. Κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση των μελών του. ΔΗ.ΣΥ. και ΔΑΚΕ ξεπέρασαν τον εαυτό τους!!
Συνάδελφοι τους γυρνάμε την πλάτη!!!
Δίνουμε μαζική απάντηση! Περιφρουρούμε τη ζωντανή λειτουργία του Συλλόγου μας με τη μαζική παρουσία μας στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές μόνο δια ζώσης! Αποφασίζουμε τι σωματεία θέλουμε! Σωματεία ταξικά και μαχητικά, που θα διεκδικούν το δίκιο μας και θα συγκρούονται με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική ή σωματεία που θα αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχό της;
Αυτές οι παρατάξεις αποφάσισαν να μην κάνουμε εκλογές για νέο ΔΣ τον περασμένο Νοέμβριο όπως όριζε το καταστατικό μας. Αρνήθηκαν την πρόταση της ΑΣΕ να γίνουν οι εκλογές όπως έγιναν σε δεκάδες Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία. Αποφάσισαν οι δυο τους τον διορισμό από το πρωτοδικείο προσωρινής διοίκησης  από 1/1/2022 μέχρι το Μάιο του 2022 για να εφαρμόσουν τώρα τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, του χειρότερου αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού νόμου, που θέλει να βάλει << στο γύψο>> εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες δεκαετιών.
 Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στην αξιολόγηση <<άδειασαν >> έναν ολόκληρο κλάδο  με την υποστήριξη των Παρεμβάσεων στη ΔΟΕ  και υπερψήφισαν μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ την αναστολή της απεργίας αποχής πειθαρχώντας σε όσα προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που και στο δικό μας Σύλλογο  υπονόμευαν τον αταλάντευτο αγώνα του 80% στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση  με ψεύτικα διλήμματα ,εκφοβισμούς, αποδιοργανώνοντας τη μαζική, αγωνιστική στάση των συναδέλφων .Αρνήθηκαν όλες τις φορές που τους καλούσαμε να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις . Μέσα σε δύομιση χρόνια περιορίστηκαν μόνο, μετά από την πίεση μας, να κάνουν τρεις τηλεδιασκέψεις και μία έκτακτη ΓΣ , όπου κι εκεί προσπάθησαν να συσκοτίσουν και  να εκφοβίσουν για να υποτάξουν τους συνάδελφους στην αξιολόγηση.
Καθυστερούσαν επίτηδες και δεν οργάνωναν την κοινή, αγωνιστική στάση όλων των συναδέλφων απέναντι σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά θέματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Για τις δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στον νομό μας, για την τηλεκπαίδευση στις κακοκαιρίες, για τις υποχρεωτικές υπερωρίες στα κενά των συναδέλφων, για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, , για τις πιέσεις των συντονιστών εκπαιδευτικού έργου και την καταπάτηση ωραρίου με την τηλε-επιμόρφωση μέχρι τις 10 το βράδυ ακόμα και Σάββατα. Πάντα επικαλούνταν την υποταγή στην εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων καλλιεργώντας τον φοβο για διώξεις και με πρόσχημα και την πανδημία  έβαλαν λουκέτο στο Σύλλογο λες και ήταν μαγαζάκι τους. Δεν οργάνωσαν καμία ουσιαστική παράσταση διαμαρτυρίας στην  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας του νομού και εξαφανίστηκαν από τη συντονισμένη  κινητοποίηση  πολλών σωματείων της Εύβοιας και όχι μόνο, στις 2/2/2022, για όλα τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν στα σχολεία, αλλά και για την άδικη πειθαρχική δίωξη των δύο συναδέλφων του 10ου Δ.Σ Χαλκίδας.
. Μετά τη στάση που κράτησαν στο θέμα της «αξιολόγησης», αδειάζουν ξανά το 95% των συναδέλφων που περήφανα υπεράσπισε τις δια ζώσης διαδικασίες των Σωματείων και τάχθηκε απέναντι στις ψευδοεκλογές για την ανάδειξη των αιρετών το 2020. 
Για άλλη μια φορά βάζουν πλάτη στην κυβερνητική πολιτική προσπαθώντας με ψέματα περί υποχρεωτικότητας των ηλεκτρονικών εκλογών να νομιμοποιήσουν τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη , όταν πανελλαδικά σωματεία και ομοσπονδίες τον έκαναν κουρελόχαρτο!!!

Πάνω από 600 πρωτοβάθμια σωματεία σε μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.) έχουν πραγματοποιήσει δια ζώσης εκλογές, χωρίς «ηλεκτρονική κάλπη» και δεν είχαν πρόβλημα ούτε με την νομιμοποίησή τους ούτε με τις τράπεζες.
Συνέδρια Ομοσπονδιών, όπως της ΠΟΕ – ΟΤΑ, της ΟΣΥΑΠΕ και της ΟΕΝΓΕ, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες χωρίς την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη, χωρίς «ηλεκτρονικές κάλπες» και χωρίς εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ και συνεχίζουν να υπάρχουν κανονικά, να μη μπαίνει κανένα ζήτημα νομιμοποίησής τους κ.λπ. Μάλιστα, οι δια ζώσης διαδικασίες του συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ έγιναν παρουσία της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, που τυγχάνει να συνεργάζεται και με την ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Πρόσφατα η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το δημόσιο και η Ομοσπονδία Οικοδόμων από τον ιδιωτικό τομέα κατάφεραν να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς καν να παραδώσουν στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (ΓΕΜΗΣΟΕ).
Πολλά Σωματεία και στο δημόσιο προχώρησαν σε πολυήμερες εκλογές, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς να υπάρχει από καμία παράταξη ένσταση!
Όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο 2022 (ΟΑΕΔ, Λιμάνι, Οικοδόμοι, Τρόλεϊ κ.ά.) έγιναν χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων του ν. Χατζηδάκη για την απεργία. Μάλιστα, μια σειρά απεργίες, με χαρακτηριστική των εργατών της cosco, έγιναν κανονικά, παρόλο που βγήκαν παράνομες από τα δικαστήρια.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!! 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΡΙΤΗ 
31 ΜΑΗ 2022 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ 2022.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ 
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
                                                                                                                                              Χαλκίδα, 17/05/22