Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

...σφηνάκια

 - Μην τα βάζεις με τους ανθρώπους του στίβου, γιατί δεν θα μπορέσουν τα παιδιά σου να προχωρήσουν, μας λέει άνθρωπος ο οποίος έχει σχέση με τον αθλητισμό. Καλέ μας φίλε, μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά το θέμα δεν μας αγγίζει καθόλου. Τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να κάνουν αθλητισμό και θα φτάσουν μέχρι εκεί που αξίζουν και χωρίς κανένα απολύτως σπρώξιμο. Εμείς από.... σπρώξιμο έχουμε ανάγκη, όταν δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο αφού είναι πολύ παλιό.

- Έχουμε εμπιστοσύνη στους προπονητές των παιδιών μας και γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα μαγαζάκια, ποιοι τα λειτουργούν και γιατί. Γνωρίζουμε την ανάμειξη των αυτοδιοικητικών και των πολιτικών και όταν έρθει η ώρα, θα τα γράψουμε όλα.

- Σύντομα θα καταλάβεις καλέ μας άνθρωπε, πως σε καμία περίπτωση τα παιδιά μας δεν θέλουν να βάλουμε εμείς τα μέσα για να "τα σπρώξουμε". Είναι υπερήφανα παιδιά και θέλουν να προχωρούν με την αξία τους. Έχουμε ομηρικούς καβγάδες, ακόμη κι αν παρέμβουμε στους προπονητές τους, ώστε να μην πάνε μια μέρα ή ακόμη και ν΄ αλλάξουμε κάπως τις μέρες και τις ώρες προπονήσεων.

- Και κάτι ακόμη. Δεν ζητάμε κανένα "σπρώξιμο" από κανέναν, αλλά αν διαπιστώσουμε πως κάποιος πάει να βάλει τρικλοποδιά στα παιδιά μας, ας ψάξει τρύπα να κρυφτεί.