Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ποδόσφαιρο γυναικών....

 - Τι είπε ο άνθρωπος;
Μας κούφανε, αλλά έχει απόλυτο δίκιο.
Ξέρει όσο λίγοι το ποδόσφαιρο γυναικών και καλά θα κάνει, να βγει δημόσια και να πει αλήθειες. Τι μας είπε, μεταξύ άλλων;
"Το ποδόσφαιρο γυναικών θα πρέπει να το δει με άλλο μάτι η ΕΠΟ, οι παράγοντες αλλά και η πολιτεία.
Θα πρέπει να το δει διαφορετικά και η αυτοδιοίκηση και όλοι μαζί, να προσπαθήσουν να βοηθήσουν και να το φτάσουμε σε άλλο επίπεδο, όπως το έφτασαν άλλες ποδοσφαιρικές... ομοσπονδίες.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πρωταθλήματα και να τα φέρνουμε στα μέτρα κάποιων, μόνο και μόνο για να λέμε πως κάτι κάναμε.
Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να το κάνουμε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο γυναικών και να το διοικεί ένας συνεταιρισμός, αντίστοιχος με αυτόν της Σούπερ λιγκ των ανδρών, την ώρα  που οι παράγοντες δεν αντιμετωπίζουν σωστά την ομάδα τους, σε όλα τα επίπεδα.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, για να καταλάβει τι συμβαίνει στο χώρο.
Πως θα γίνει επαγγελματικό το ποδόσφαιρο γυναικών, όταν υπάρχουν ομάδες οι οποίες πληρώνουν καλά, ακόμη και μέλη του ΔΣ, αλλά και διάφορους άλλους, αλλά δεν πληρώνουν τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο ή τα δίνουν ψίχουλα.
Αλήθεια θα ενταχθούν τα κορίτσια στους επαγγελματίες; Θα ενταχθούν οι προπονητές;
Ας το καταλάβουν όλες και όλοι.
Για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο γυναικών, θα πρέπει να ξεκινήσουν όλα από τους παράγοντες. Πρώτα αυτοί πρέπει να μην συνεχίσουν όπως είναι σήμερα, για να μην τους κατηγορούν ούτε για ξέπλυμα, ούτε για οτιδήποτε άλλο.
Το ποδόσφαιρο γυναικών, δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν δεν δημιουργηθούν τμήματα υποδομών σε κάθε ομάδα κι αν τα κορίτσια που θα συμμετέχουν σε πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, δεν θα έχουν συμβόλαια, ως επαγγελματίες".