Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού για την έμπειρη 41χρονη

Η Μονζούλ διαιτητής στον τελικό του Euro γυναικών


Η Ουκρανή Κατερίνα Μονζούλ, διεθνής διαιτητής από το 2004, ορίστηκε να διευθύνει τον τελικό του UEFA EURO 2022 γυναικών, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, την Κυριακή (31/07, 19:00). 

Ήδη έχει σφυρίξει σε τρεις αγώνες της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Αγγλία: στη νίκη της Ισπανίας με 4-1 επί της Φινλανδίας την 1η αγωνιστική του 2ου...

ομίλου, στην ήττα της Αυστρίας με 1-0 από τη Νορβηγία στην τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου και στην επικράτηση της Σουηδίας με 1-0 επί του Βελγίου στα προημιτελικά.

Είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού για την έμπειρη 41χρονη, αφού είχε προηγηθεί ο τελικός του Champions League γυναικών του 2014 στη Λισαβόνα.
Από το 2016, έχει διαιτητεύσει σε αγώνες της Premier League ανδρών Ουκρανίας -η πρώτη γυναίκα που το έκανε- και, εκτός από την θητεία στις γυναικείες διοργανώσεις της UEFA, έχει επίσης οριστεί σε αγώνες του UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League και UEFA Nations Σύνδεσμος.

Η Μονζούλ έχει επίσης συμμετοχή σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα γυναικών της FIFA και επιλέχθηκε για να «σφυρίξει» στον τελικό του 2015 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας, στον Καναδά