Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά

«Χρυσές» και με παγκόσμιο ρεκόρ στην Ιταλία οι Μπούρμπου και Φράγκου

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά ήταν χρυσό και το κατέκτησε μετά από συγκλονιστική εμφάνιση στο τελικό της δίκης, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου.

Αν και είναι μαζί ως πλήρωμα μόλις έναν μήνα, τα κορίτσια πήραν από την αρχή της κούρσας το «πάνω χέρι» και διατηρήθηκαν εκεί ως το φινάλε με χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα και συγκεκριμένα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και πάλι....

τότε από την Χριστίνα Μπούρμπου, έχοντας τότε δίπλα της τη Μαρία Κυρίδου. 

Στην 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανίας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Πολύ καλή παρουσία στο μικρό τελικό της δίκης των ανδρών Κ23 είχαν οι Ζήσης και Δημήτρης Μπουκουβάλας που πήραν την 1η θέση και κατετάγησαν 7οι στη γενική με χρόνο 6:23.36.

Λίγο νωρίτερα η ελληνική ομάδα σφράγισε τον 4ο τελικό της στη διοργάνωση της Χάρης στη Δήμητρα Ελένη Κοντού που πήρε την 3η θέση στο ημιτελικό του σκιφ Κ23 με χρόνο 7:36.28 και πέρασε στα έξι καλύτερα πληρώματα του κόσμου στην κατηγορία της.

Στα αγωνίσματα των Εφήβων-Νεανίδων τη 2η θέση με χρόνο 6:45.51 κατέκτησε το τετραπλό των νεανίδων με τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου στα επαναληπτικά και προκρίθηκε στο ημιτελικό και στα 12.

Την 4η θέση στον επαναληπτικό της τετρακώπου νεανίδων με χρόνο 6:58.49 κατέλαβαν οι Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη και θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό.

Την 4η θέση στο προημιτελικό του διπλού εφήβου κατέλαβαν και οι Λεωνίδας Κοπίδης-Παναγιώτης Μακρυγιάννης με χρόνο 6:34.80 και θα αγωνιστούν για την πρόκριση στον τελικό Γ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.