Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε κάκιστο βράδυ

Πανωλεθρία άνευ προηγουμένου

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ντροπιαστικό εντός έδρας αποκλεισμό από το Champions League, χάνοντας με το βαρύτατο 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα ρεβάνς για το β΄ προκριματικό γύρο της οργάνωσης, σε μια από τις βαρύτερες εντός έδρας ήττες της Ιστορίας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε κάκιστο βράδυ και παρότι είχαν το πλεονέκτημα έδρας και την ισοπαλία (1-1) στο Ισραήλ, γνώρισαν συντριβή από μια ομάδα που εμφανίστηκε σαφέστατα πιο έτοιμη, αγωνιστικά και ψυχολογικά, από τον αντίπαλό της.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου...

θα αντιμετωπίσει τον Σλόβαν Μπρατισλάβα στις 4 και 11 Αυγούστου, ενώ ο Μακάμπι Χάιφα θα παίξει για την είσοδο στα πλάτη της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης της UEFA με τον Απόλλωνα Λεμεσού. 

Οι Ισραηλινοί πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερί, με τον Βατσλίκ να φέρει ευθύνη για την αντίδρασή του στην εκτέλεση και τον Ζινκερνάγκελ να είναι «ηθικός αυτοουργός» του 0-1, έχοντας υποβάλει σε ένα αχρείαστο φάουλ εκτός περιοχής.

Αφού στο 12΄ ο Πολωνός διαιτητής δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του σε κεφαλιά της Ολυμπιακής και χέρι του Πλάνιτς, προϊόντος του χρόνου οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους, να μην έχουν καθαρό μυαλό και αφού ακυρώθηκε γκολ του Μπουχαλάκη στο 25΄ ( χέρι του σκόρερ) σπατάλησαν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειλήσουν, καθώς η «έμπνευση» του Μαρτίνς με την τριάδα Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά και Κανέ στη μέση γραμμή αποδείχθηκε, επιεικώς, ατυχής.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Μακάμπι Χάιφα είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Βατσλίκ απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Νταβίντ. 

Και αφού στα 60΄ ο Τικίνιο έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σουτάροντας από κοντά πάνω στα σώματα, στο επόμενο λεπτό ο Πιερό βγήκε στην πλάτη του Σισέ σε μια φωτογραφία από δεξιά και με την καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2, ενώ στο 65' και σε πανομοιότυπη φάση ο θηριώδης Αϊτινός, στη μετάβαση του Κορνού από αριστερά αυτή τη φορά, διέκοψε την πρόκριση της ομάδας του, ξανά με κεφαλιά!

Το... κερασάκι στην πρόκριση της πρωταθλήτριας Ισραήλ έβαλε ο Φανί στο 87΄, ο οποίος απέναντι σε μια ομάδα που δεν υπήρχε στο γήπεδο μετά το 0-2 πήρε την μπάλα, προχώρησε ανενόχλητος και με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το τελικό 0-4. .

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τικίνιο, Σισέ, Ρεαμπτσιούκ, Κανέ - Αζίζα, Πλάνιτς, Μοχάμεντ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Μπατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρεαμπτσιούκ, Κανέ (62΄ Κούντε), Μπουχαλάκης (46΄ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (77΄ Εμβιλά), Ζινκερνάγκελ (62΄ Ελαμπί), Μ΄Α΄9 Βαλμπουενά), Τικίνιο.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μπαράκ Μπαχάρ): Κοέν, Κορνού (72΄ Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Μοχάμεντ, Λαβί, Σερί (78΄ Ατζίλι), Νταβίντ (78΄ Φανί), Πιερό (86΄ Ρουκάβιτσα), Αζίζαβιτσα (86΄ Ρουκάβιτσα), ΄ Αράντ).