Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, για να λειτουργήσει σε τοπικές πανηγύρεις και να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο,  προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων, με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Τιμόθεο Τσισμανλίδη εκ της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης και με τη συμμετοχή εκκλησιάσματος, το οποίο αποτελείτο τόσο από κατοίκους της Αιδηψού όσο και από παρεπιδημούντες προσκυνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες... περιοχές της Πατρίδος μας και επισκέπτονται την Αιδηψό για τα ιαματικά της λουτρά, δίχως ποτέ να παραλείπουν να εκκλησιάζονται.
Λίγο πριν την ανάγνωση του Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου κ. Θωμά Χαντζή, ο οποίος κατάγεται Από τον Άγιο Αιδηψού και από μικρή ηλικία διακονεί στο ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο με μεράκι και καλλιεργείται στον εν Χριστώ καταρτισμό του.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για τον Μύτικα Χαλκίδος, όπου, στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετείχε στην τέλεση της εξοδίου ακολουθίας της κηδείας του μακαριστού Αιμιλιανού, αδελφού κατά σάρκα του Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας Αγ. Νικολάου Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μετόχιο της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (πάνω από τις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως), παρουσία ευλαβών προσκυνητών,  οι οποίοι ιδιαιτέρως τιμούν την Οσία Ειρήνη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με πατρική αγάπη και στην εορτάζουσα Ηγουμένη του Ι. Μετοχίου Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη και την υποτακτική της μοναχή Ειρήνη.