Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Νομού Εύβοιας την Πέμπτη 28 Ιούλη, 12.30 το μεσημέρι στο PARADISE BEACH RESORT στην Ερέτρια.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του πρώην Holydays στην Εύβοια κατέβαλαν προσπάθεια να έρθουν σε συνεννόηση με την εργοδοσία που πλέον έχει στα χέρια της το πλειοψηφικό πακέτο του ξενοδοχείου. Για άλλη μια φορά υψώθηκε τοίχος από την πλευρά της εργοδοσίας, που δεν δέχτηκε καν, να παρευρεθεί σε συνάντηση με την Ομοσπονδία και το σωματείο μας.
Από το 2016 γνωρίζει το Υπουργείο Εργασίας αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ότι..... οι 150 εργαζόμενοι του Holydays στην Εύβοια πετάχτηκαν στο δρόμο χωρίς καταβολή δεδουλευμένων, χωρίς βεβαιωμένα ένσημα, χωρίς απόλυση, χωρίς αποζημίωση, χωρίς καν το δικαίωμα να βγουν σε ταμείο ανεργίας. Από το 2016 μέχρι σήμερα αν και έχουν μεσολαβήσει δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, η εργοδοσία συνεχίζει τις κερδοφόρες μπίζνες της με εξαγορές, τώρα πλέον και επαναλειτουργία ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τον κόπο χρόνων και με την απαίτηση να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Οι Κυβερνήσεις τότε και σήμερα έχουν κάνει καραμέλα την «ατμομηχανή» της οικονομίας, τον Τουρισμό, η οποία τρέχει με κέρδη, στρώνει στους μεγαλοξενοδόχους το έδαφος για να κάνουν τις μπίζνες τους όπως και όποτε θέλουν. Στην Εύβοια και ειδικά στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας, έχουμε νοιώσει στο πετσί μας τι σημαίνουν οι επενδύσεις στον Τουρισμό για τις οποίες κάνουν τούμπες Κυβερνήσεις και Τοπικές Αρχές. Έχουμε δει το σενάριο να επαναλαμβάνεται τόσο πολύ που φαίνεται πια ποιος είναι και ο επόμενος νόμος που θα παραγγείλει η εργοδοσία στην Κυβέρνηση. Εμείς είμαστε αυτοί που δουλεύουμε μέχρι τελικής πτώσης όποτε βολεύονται οι επιχειρηματίες στα αστεράτα τους ξενοδοχεία και μετά να μας πετάνε στο δρόμο όποτε αποφασίζουν να κλείσουν, ακόμα και στη μέση της σεζόν, ακόμα και με κρατήσεις, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
Απαιτούμε:
Άμεση επαναπρόσληψη του συνόλου του παλιού προσωπικού του Holydays στις εγκαταστάσεις που θα επαναλειτουργήσουν ως Paradise Beach Resort.
Εδώ και τώρα να πάρει θέση το Υπουργείο Εργασίας ώστε να δοθεί λύση σχετικά με τα χρωστούμενα ένσημα, δεδουλευμένα, για τα οποία έχουν δικαιωθεί οι εργαζόμενοι.