Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο Έργο προϋπολογισμού 636.900 ευρώ

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 636.900 ευρώ.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ανοικτού θεάτρου μετά των συνοδών έργων διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και θέσεων στάθμευσης και εισόδου στο χώρο. Για την υλοποίηση του έργου υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,... η οποία εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση.

Ο Δήμος Καρύστου συνέταξε τη μελέτη, παρέχει τον χώρο και υπέβαλλε σχετικό αίτημα χρηματοδότησης. Ακολούθως, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέταξε στο τεχνικό της πρόγραμμα, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και θα εκτελέσει το έργο. Η συνολική προθεσμία έχει οριστεί στους 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής.
«Ξεκινούμε ένα πραγματικά πολύ ξεχωριστό έργο Πολιτισμού στην Κάρυστο. Ένα παραθαλάσσιο, υπαίθριο θέατρο με αρχικό προϋπολογισμό 637.000 ευρώ, που υλοποιούμε σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Καρύστου. Συμβασιοποιήθηκε και με χαρά ανακοινώνουμε ότι ξεκινούν πλέον οι εργασίες κατασκευής του. Στόχος να παραδώσουμε ένα ακόμη στολίδι στην πόλη της Καρύστου και να βρεθούμε σύντομα ξανά να απολαύσουμε την πρώτη εκδήλωση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η Κάρυστος αποκτά μέσα από τη δημιουργική σύμπραξη Περιφέρειας και Δήμου, ένα μοναδικό χώρο ο οποίος όχι μόνο θα αναδείξει και θα εξελίξει τους μακραίωνους δεσμούς της με τον πολιτισμό και τις τέχνες, αλλά θα τιμήσει και θα επαναπροσδιορίσει τη γεωγραφική και ιστορική της συνύπαρξη με το απέραντο γαλάζιο».