Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

....η άποψή μας

 - Στον χώρο του αθλητισμού κανείς δεν μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο, αφού ο καθρέφτης είναι το αποτέλεσμα.
Τα παραδείγματα πάρα πολλά, αλλά αυτοί που είναι στον αθλητισμό δεν θέλουν να τα δούνε, γιατί δεν τους εξυπηρετούν.
Δεν θα επεκταθούμε στα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά να δούμε και όσα γίνονται στον στίβο, σε επίπεδο Εύβοιας.
Κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε και την δημιουργία ενός νέου Συλλόγου στο στίβο, κάτι .....που συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν διαφορές.
Στο ποδόσφαιρο τους νέους συλλόγους τους δημιουργούν οι παράγοντες που είναι σε έναν σύλλογο κι επειδή θέλουν να είναι πρόεδροι ή επειδή διαφώνησαν με τους άλλους του ΔΣ δημιούργησαν τον δικό τους σύλλογο.
Στο στίβο τους νέους συλλόγους τους δημιουργούν οι προπονητές, οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν άλλους να κάνουν κουμάντο, δημιουργούν έναν νέο σύλλογο, βάζουν και κάποιους συγγενείς και φίλους στο ΔΣ και προχωράνε.
Αποτέλεσμα;
Φτάνουμε στο σημείο να έχουμε 10 συλλόγους σε έναν δήμο, ο κάθε σύλλογος να μαζεύει κάποια μικρά παιδιά, αυτό δεν είναι κακό, αλλά οι περισσότεροι να μην έχουν αγωνιστική ομάδα και να μην μπορούν να έχουν ούτε καν συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
Το γιατί συμβαίνει αυτό το έχουμε γράψει πολλές φορές και δεν θα κουρασθούμε να το επαναλαμβάνουμε. Δημιουργούν μαγαζάκια για τον εαυτούλη τους και τίποτα παραπάνω.
Όλα αυτά ανέξοδα, αφού έχουν δωρεάν και από το πρωί μέχρι το βράδυ το στάδιο Χαλκίδας και το οποίο πληρώνουν οι δημότες.
Αυτό είναι το λιγότερο, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
Τα χειρότερα είναι πως καθημερινά έχουμε καβγάδες μεταξύ των ανθρώπων των συλλόγων, αλλά και με προσπάθεια να κατηγορήσει ο ένας προπονητής τον άλλον και να τον κατηγορήσει στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία Δημοτική Αρχή δεν βάζει κριτήρια για την χρήση του Σταδίου της Χαλκίδας.
Δεν μετράει δηλαδή η συμμετοχή των συλλόγων με αθλητές σε πανελλήνιους αγώνες, η αγωνιστική κατάταξη σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και τις διακρίσεις γενικώς σε αγώνες,
Τίποτα δεν μετράει εδώ και πολλά χρόνια και δεν βλέπουμε πως μπορεί ν΄ αλλάξει κάτι.
Το να έχει κάποιος προπονητής το παιδί του ή το παιδί ενός κολλητού και να έχει μόνο αυτό σε αγωνιστική δράση, δεν σημαίνει πως είναι και σύλλογος ο οποίος θα πρέπει νξα έχει στην διάθεσή του το Στάδιο για να έχει μικρά παιδιά και να εισπράττει την συνδρομή του.
Θα σταματήσουμε εδώ για σήμερα και θα προσπαθούμε πάντα, ώστε ν΄ αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας του Σταδίου, ώστε να μην κάνουν κουμάντο τα μαγαζάκια.
Μακάρι η σημερινή Δημοτική Αρχή να θελήσει να σπάσει το απόστημα που υπάρχει και να βάλει όρους και κανόνες.