Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Μισό εισιτήριο
για ηλικιωμένους
Σε μείωση κατά 50% της αξίας του εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες, σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, προχώρησε το υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μειώνεται κατά 50% η αξία του κομίστρου στους συγκοινωνιακούς φορείς της περιοχής Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων, αρμοδιότητας του ΟΟΣΑ.
Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά:
- Ατομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Μέχρι τώρα στα άτομα αυτά υπήρχε μειωμένο εισιτήριο μόνο για τη διαδρομή έως το αεροδρόμιο.
- Για τους μαθητές αλλά και γενικότερα άτομα ηλικίας έως 18 ετών. Μέχρι τώρα οι μαθητές είχαν μειωμένο εισιτήριο μόνο για να πάνε και να επιστρέψουν απο το σχολείο.
- Για τους σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ, μέχρι 22 ετών.
- Για τους σπουδαστών των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.
Η μείωση κατά 50% της τιμής του εισιτηρίου ισχύει και για τους φοιτητές σχολών και πανεπιστημίων του εξωτερικού, με την επίδειξη της διεθνούς φοιτητικής κάρτας. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Ελληνες φοιτητές απολαμβάνουν μειωμένο κατά 50% εισιτήριο.
Το μήνυμα, όπως δήλωσε ο υπουργός, είναι γρηγορότερες, ασφαλέστερες και ποιοτικότερες μετακινήσεις για τους πολίτες, κοινωνική πολιτική για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και στήριξη των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.