Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΑ 11 / 04 / 2009
«Ξεκίνησαν τα έργα υποδομών
και ανάπλασης,
της περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου,
συνολικού προϋπολογισμού
2.000.000.000,00 €»

Κατά τη συνάντηση (10-4-09) του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη, με τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Λόφος» και κατοίκους της περιοχής, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τους παρευρισκομένους, για τα έργα που θα γίνουν στην πλατεία και τους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Αγ. Κωνσταντίνου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000.000,00 €.
Συγκεκριμένα:
- Θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης
όμβριων που θα καλύπτει το σύνολο της περιοχής. Προβλέπεται η κατασκευή 113 φρεατίων υδροσυλλογής, δικτύου, φρεατίων καθαρισμού, καναλιών και έργων σύνδεσης με τους αποδέκτες. Οι εργασίες αυτές θα επεκταθούν τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και τους υπόλοιπους διαδρόμους που σχηματίζουν οι διάφορες πολυκατοικίες. Αντιμετωπίζονται επίσης προβλήματα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού όμβριων υδάτων σε ακάλυπτο κλειστό περιμετρικά χώρο πολυκατοικιών και θα αποκατασταθούν τα προβλήματα που εμφανίζουν οι συνδέσεις των δικτύων αποχέτευσης ορισμένων πολυκατοικιών, με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.
- Θα εγκατασταθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, με την τοποθέτηση 241 ιστών φωτισμού, με όλες τις απαραίτητες εργασίες υποδομής, που θα καλύπτει επίσης τόσο την κεντρική πλατεία, όσο και τους υπόλοιπους διαδρόμους.
- Θα επιστρωθούν με πλάκες πεζοδρομίου, συνολική επιφάνειας 8.605 τετραγωνικών μέτρων και με μαρμάρινες πλάκες, συνολική επιφάνεια 1.650 τ.μ., θα κατασκευαστούν παρτέρια, όπου σήμερα υπάρχουν δέντρα, ενώ θα γίνει και φύτευση νέων δέντρων.
- Θα διαμορφωθεί ο χώρος της παιδικής χαράς και θα κατασκευαστούν 44 παγκάκια σε διάφορα σημεία, καθώς και πέργκολες σκίασης.
Τα έργα εκτελούνται με φορέα υλοποίησης τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και με χρηματοδότηση του Ο.Ε.Κ. και του Δήμου Χαλκιδέων.