Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΦ. «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ & ΓΝΩΜΗ»

Η προβολή των εκδηλώσεων του συλλόγου από οποιοδήποτε τοπικό έντυπο είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη γιατί έτσι γίνεται ευρύτερα γνωστός ο σύλλογος. Ευπρόσδεκτη είναι και οποιαδήποτε κριτική καθ` όσον συντελεί στην ορθή εκτίμηση της λειτουργικής δραστηριότητας του συλλόγου μας.
Έχουμε τη χαρά να σας πληροφορήσουμε – γιατί προφανώς δεν το έχετε πληροφορηθεί – ότι και η εκδήλωσή μας – μετάβαση στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ, κατά κοινή ομολογία ήταν επιτυχημένη με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Επίσης μεγάλη προσέλευση μαθητών έχουν εκτός από τα τμήματα παραδοσιακών χορών που υπήρχαν και συνεχίζουν – και τα τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκάκι που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.
Από το 2005, οπότε επαναδραστηριοποιήθηκε ο σύλλογός μας, η πορεία του είναι ανοδική και αυτό οφείλεται στις κοινές προσπάθειες όλων των μελών του, κατά τις δυνατότητες καθενός, γιατί, όπως και εσείς, θεωρούμε ότι μόνο κατ` αυτό τον τρόποι, δηλαδή με κοινή προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε κάτι ωφέλιμο.
Για τον λόγο αυτό μας προξένησε μεγάλη εντύπωση και εύλογη απορία η χρονική στιγμή – μετά από συνεχόμενες επιτυχημένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες – της δημοσίευσης άποψης συντάκτη περί δήθεν αποκλεισμών «πνοοδοτών» τους οποίους μάλιστα δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε από τον χαρακτηρισμό αυτό με γνωστά πρόσωπα.
Ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι ο συντάκτης του κειμένου, όπως ο ίδιος παραδέχεται, δεν γνωρίζει πρόσωπα, λεπτομέρειες, και θα προσθέταμε και πραγματικά περιστατικά.
Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν μπορεί «να διώξει» κανέναν άλλο από το σύλλογο, αν εκείνος δεν θέλει να φύγει. Καθένας που θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος και κανένας δεν αποδιώχνεται.
Ακόμη, όλοι γνωρίζουν ότι καθένας δικαιούται και μπορεί να εκφράζει την άποψή του, τις προτάσεις και τις όποιες διαφωνίες του αλλά ούτε δικαιούται ούτε μπορεί να τις επιβάλει όταν η πλειοψηφία δεν τις επιδοκιμάζει, γιατί ο σύλλογος δεν είναι βεβαίως ενεργούμενο κανενός προσώπου ούτε μηχανισμός για την προώθηση ιδιοτελών επιδιώξεων οποιουδήποτε φυσικού προσώπου ή άλλου φορέα, με λίγα λόγια δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ούτε σκοπεύει να γίνει.
Με αυτά τα δεδομένα, που διέπουν και καθορίζουν την λειτουργία του συλλόγου μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να λειτουργεί δημιουργικά και προς όφελος των μελών του και της τοπικής κοινωνίας γιατί δεν του λείπει ούτε η πνοή ούτε οι άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ