Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα 9 Απριλίου 2009
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, την οποία διοργανώνει από ετών η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση έλαβε χώρα στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Γερογιάννη να αποδίδει, με πιστότητα και συνέπεια στην ψαλτική μας Παράδοση, επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
Ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος, με πολύ ωραίο τρόπο, πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» καΙ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ευλαβείς παριστμένους.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Φιλόθεο, τον χοράρχη κ. Γερογιάννη καί όλους τους Ιεροψάλτες και τους παρισταμένους, στους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα. Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας, ο Διευθυντής των Φυλακών κ. Σπυρίδων Αθανασίου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Διοικητής του Ο.Γ.Α. κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Λάμπρος Γκάνης και πλήθος κόσμου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ