Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Παθητική δωροδοκία
υπαλλήλων του ΕΟΤ



Το μεσημέρι της Τετάρτη 8 Απριλίου ασκήθηκε από τη Δικαιοσύνη ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατ’εξακολούθηση και συναυτουργία εναντίον δύο υπαλλήλων του ΕΟΤ. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία σε υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η επιχειρηματίας δέχθηκε εκβιασμό από τις δύο υπαλλήλους του ΕΟΤ, ώστε να της χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας δύο διαμερισμάτων ως τουριστικών καταλυμάτων. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του υπουργείου προέτρεψαν την επιχειρηματία να αποτανθεί στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αποκαλυφθεί τυχόν παράνομη δραστηριότητα υπαλλήλων του ΕΟΤ. Στις 7 Απριλίου και ώρα 11:30,στη Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΕΟΤ επί της οδού Τσόχα 7, έλαβε χώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης, ενήμερος εξαρχής για την σχετική καταγγελία, κίνησε ήδη τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τις δύο κατηγορούμενες υπαλλήλους. "Η πολιτική της κυβέρνησης ήταν, είναι και θα είναι σαφής:
κάθε καταγγελία των πολιτών για φαινόμενα διαφθοράς διερευνάται άμεσα, δίχως την παραμικρή ανοχή. Στον αγώνα για τη διαφάνεια η Πολιτεία είναι σύμμαχος με την κοινωνία. Και όταν συμπράττουν σθεναρά, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Σε μία δύσκολη χρονιά, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης απαντά με συνεχή δράση, έργο και διαφάνεια", αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Βίκυ Καραντζαβέλου