Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Με δέκα ιστορικούς δήμους
αδελφοποιείται
ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Παρασκευή, 10 Απρίλιος
Σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου, στις 7 και μισή το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με δέκα ιστορικούς Δήμους, στα όρια των οποίων υπάγονται περιοχές, που με τον αγώνα τους συνέβαλαν καταλυτικά στην απελευθέρωση του Έθνους μας από τον Τουρκικό ζυγό.
Με την αδελφοποίηση δημιουργείται ένα δίκτυο ιστορικών περιοχών της χώρας στο οποίο θα μετέχουν οι δήμοι:
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νάουσας, Ψαρών, Ύδρας, Μάνης, Σουλίου, Ζαλόγγου, Καλαβρύτων, Αρκαδίου, Καλαμάτας και Οιτύλου, με απώτερο σκοπό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας μεταξύ των ιστορικών αυτών περιοχών.
Είναι η απαρχή μιας σειράς αδελφοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και με άλλους ιστορικούς Δήμους της χώρας.
Το πρωτόκολλο της αδελφοποίησης θα συνυπογράψουν κατά τη διάρκεια της τελετής οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών. Η δημιουργία του δικτύου αποτελεί πρωτοβουλία και πρόταση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου που υιοθετήθηκε με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων.
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου της αδελφοποίησης θα ακολουθήσει Παρουσίαση ιστορικών συνθέσεων από την Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Χολέβα και παρουσίαση Επετειακής Χορογραφίας «εις μνήμη των άοπλων μαχόμενων γυναικών του Μεσολογγίου», από το κέντρο χορού της Στέλλας Παπαδοπούλου.
«Η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Δήμου της Ιερής μας Πόλης με δέκα ιστορικούς Δήμους της χώρας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών αυτών των περιοχών και κυρίως για την ανάδειξη του ρόλου που διαδραμάτισαν στον Αγώνα για την Απελευθέρωση της χώρας μας.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται οι συνθήκες για ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων που θα αποσκοπούν στην διάσωση της ιστορικής μνήμης αλλά και στην προβολή των σύγχρονων πολιτισμικών δραστηριοτήτων.
Το βράδυ της Παρασκευής 10 Απριλίου που ημερολογιακά συμπίπτει με την ημέρα της ηρωικής Εξόδου δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι η καρδιά της Ελλάδας θα χτυπά για μια ακόμη φορά στο Μεσολόγγι.
Γι' αυτό απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετάσχουν σ' αυτή την κορυφαία και ιστορική στιγμή για το δήμο μας»
σημείωσε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, σε δήλωσή του.