Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ 2009
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Α' ΒΑΘΜΟΥ


Με απόφαση που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, αποδίδεται σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της χώρας ποσό 119.800.943,33 ευρώ ως τακτική επιχορήγηση από το λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων και Κοινοτήτων».


Το παραπάνω ποσό προέρχεται από έσοδα του λογαριασμού «Έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες» του Κ.Α.0611 του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ και αποτελεί αναδρομικά έσοδα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) για το έτος 2009.
Ειδικότερα, αφορά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2009.
To ποσό αυτό είναι τα αναδρομικά έσοδα του τετράμηνου που προκύπτουν από την αύξηση των ΚΑΠ του έτους 2009, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών και, κατά προτεραιότητα, δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης που τους μεταφέρθηκαν βάσει του ν. 2880/2001, καθώς και των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του ν. 3106/2003 αντίστοιχα.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε:
«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδουμε στους Δήμους και τις Κοινότητες αναδρομικά -για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου- την υπέρ τους διαφορά από τη σημαντική αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ α’ βαθμού για το 2009. Συνεχίζουμε σταθερά τη μεγάλη τομή στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών».