Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στη Χαλκίδα, 22 Ιουνίου 2020, Προβλήτα Αγίου Νικολάου στην παραλία της Χαλκίδας

Στο πλαίσιο της καμπάνιας με σύνθημα “Ο Αθλητισμός δίνει ζωή” της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, ο Δήμος Χαλκιδέων με τη στήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, «παίρνει τη σκυτάλη» να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, το ...
οποίο θα είναι σταθμευμένο από τις 09:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, στην παραλία της Χαλκίδας. 
Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν να δώσουν αίμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο 2221355117 (καθημερινά 09:00 με 15:00, Αντιδήμαρχος Υγείας, κα. Μεγάλου Κάτια) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών. Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.
Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στo χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού, η οποία μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού, αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Ο.Π.Α.Π..