Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Υπογραφή σύμβασης για το έργο” Ανάπλαση του Κυζίκειου Άλσους και των κοινόχρηστων χώρων οδού Χαραλάμπους Δ.Ε. Νέας Αρτάκης”

Υπεγράφη τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η σύμβαση για την ανάθεση του έργου “Ανάπλαση του Κυζίκειου Άλσους και των κοινόχρηστων χώρων οδού Χαραλάμπους Δ.Ε. Νέας Αρτάκης”, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο του έργου. Το έργο, προϋπολογισμού 879.196,20 ευρώ, το οποίο κατά 60% χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά 40% από πιστώσεις του Δήμου, περιλαμβάνει εργασίες:
αναδάσωσης και χαμηλής θαμνώδους φύτευσης
δημιουργίας ενιαίου παιδότοπου με πιστοποιημένο εξοπλισμό υψηλών....
προδιαγραφών ασφαλείας, αισθητικής και προσβασιμότητας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες
δημιουργίας κοινόχρηστου χώρου άθλησης με τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων ισοκινητικών και ισομετρικών οργάνων γυμναστικής και οργάνων κατάλληλα διαμορφωμένων για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες
Σκοπός της ανάπλασης είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, η ενίσχυση του περιαστικού πρασίνου της πόλης καθώς και η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής και κοινωνικοποίησης που θα είναι προσιτός και ανοιχτός σε όλους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης.