Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Διεκόπη η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Δεοντολογίας

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διακόπηκε -λόγω τεχνικών προβλημάτων στην τηλεδιάσκεψη- και συνεχιστεί στις 29 Ιουνίου η ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση των 15 προσώπων που κατηγορούνται σε ποινικό επίπεδο για «σύσταση ....
συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί στην αίθουσα του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθώς απόψε η πρόεδρος πήρε απλώς τις παρουσίες μαρτύρων και διαδίκων. Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα ξεκινήσει με τις μαρτυρίες των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ η Επιτροπή όρισε άλλες πέντε συνεδριάσεις, που κατανεμήθηκαν χρονικά στις 1, 2, 6, 8 και 9 Ιουλίου.
Την 1η Ιουλίου θα καταθέσουν (ως μάρτυρες) οι Φύσσας, Βρύζας, Κωστούλας, Σάββας, την επομένη οι Κούγιας, Βελλής και Αγγελίδης, ενώ στις 6 Ιουλίου σειρά στη διαδικασία θα πάρουν οι Μώραλης και Βασάρας. Ο δικηγόρος του πρώην διαιτητή Γιώργου Δούρου, Βασίλης Καπερνάρος, κατέθεσε πρόταση να διεξαχθούν οι ακροαματικές διαδικασίες εκτός ΕΠΟ για μεγαλύτερο χώρο, με την έδρα να επιφυλάσσεται. Το αίτημα υποστήριξε και ο  Ολυμπιακός.
Εκτός των 15 φυσικών προσώπων, κατηγορούμενες είναι και οι ΠΑΕ Ατρόμητος, Ολυμπιακός, για τις οποίες η εισηγήτρια Παναγιώτα Σπανού έχει προτείνει υποβιβασμό και πρόστιμο 3 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε μία.