Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από το 1988, καθιστώντας την ως μία από τις πιο θανατηφόρες νόσους παγκοσμίως. 
Η ιδιότητα που την καθιστά επικίνδυνη, είναι ότι στοχεύει στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, δημιουργώντας αυξημένη ευαισθησία σε ευρύ φάσμα λοιμώξεων, ειδών καρκίνου και άλλων ασθενειών. 
Για το λόγο αυτό, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα αποκτά ξεχωριστό νόημα, αφού εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, οι συνάνθρωποί μας που νοσούν, ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες υψηλού κινδύνου. Αποτελεί υποχρέωσή μας να προστατέψουμε την υγεία όλων των πολιτών, χωρίς φαινόμενα ρατσισμού, περιθωριοποίησης και με γνώμονα την προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα της ισότιμης διαβίωσης σε όλους. 
Στον αγώνα για την πλήρη εξάλειψη του AIDS είμαστε όλοι μαζί και βασικό μας όπλο είναι η επιμονή στα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και η απαλοιφή εσφαλμένων προκαταλήψεων του παρελθόντος, δίνοντας κίνητρο και δύναμη να αγωνίζονται όσοι νοσούν. 
Η υπευθυνότητα, η προληπτική εξέταση, η αλληλεγγύη και η αποδοχή σώζουν ζωές. Κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά είναι η έρευνα και η ορθή ενημέρωση. 

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΙΓΜΑ