Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού / Δήμος Χαλκιδέων – Μαζί μπορούμε

 
Η 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, δίνει φέτος ξεχωριστό νόημα στην αξία της διάδοσης της εθελοντικής συνείδησης. Οι δύσκολες υγειονομικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερη προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.
Η κάθε μικρή πράξη βοήθειας και στήριξης, συναισθηματικής ή υλικής, αποτελεί την έμπρακτη έκφραση ανθρωπισμού. Αποδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς, συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, μοιράζονται και δείχνουν ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, με ...μοναδικό αντάλλαγμα ένα χαμόγελο και συναισθηματική πληρότητα. 
Στον Δήμο Χαλκιδέων, στις 9 Αυγούστου, ζήσαμε μια πρωτοφανή θεομηνία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον Δήμο, ο εθελοντισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επανέλθει η κανονικότητα στις περιοχές αυτές. 
Με αφορμή λοιπόν, τη σημερινή ημέρα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με αυτοθυσία και μεγαλείο ψυχής και δύναμης, προσέφεραν ανιδιοτελώς στους απεγκλωβισμούς, στην παροχή προσωρινού καταλύματος, στις διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στους καθαρισμούς των κοινοχρήστων χώρων και των σπιτιών, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι όταν ενεργοποιούμε τον εθελοντή που υπάρχει μέσα μας, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί Πρόγραμμα Εθελοντισμού, όπου ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του Δήμου Χαλκιδέων και να παρέχουν τη βοήθειά τους σε διάφορους τομείς. Για να συμμετέχετε, επισκeφθείτε την ιστοσελίδα  https://ethelontis.dimoschalkideon.gr/              “Δήμος Χαλκιδέων – Μαζί Μπορούμε”