Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Χαλκιδέων




Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), το έργο της κατασκευής του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης, που συνδέει το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας με την υφιστάμενη δεξαμενή στη θέση “Βαθροβούνι”, παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας Γιώργου Κελαϊδίτη, της Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Αναστασίας Ψυχογυιού και του Διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη.
Η μεταφορά του νερού θα γίνεται με αγωγό μήκους περίπου 1600 μέτρων, ο οποίος στην πύλη του Νοσοκομείου συνδέθηκε με υφιστάμενο αγωγό. Ο νέος τροφοδοτικός αγωγός έχει δυνατότητα υψηλής μεταφοράς νερού, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες του κτιρίου, του περιβάλλοντα χώρου αλλά και του συστήματος πυρόσβεσης, σε περίπτωση.... έκτακτης ανάγκης.
Το έργο είχε προϋπολογισμό 230.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
“Η ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή νερού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και η αυτοτέλεια της υδροδότησής του, ανεξάρτητα από βλάβες του κεντρικού δικτύου, διακοπές ρεύματος και άλλες συνθήκες που πιθανόν να δημιουργούσαν προβλήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την άριστη συνεργασία μας και τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που εργάζονταν συνεχώς για την άμεση αποπεράτωση του έργου και υπό τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που ζούμε.”, δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.