Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

 Προς Δήμαρχο Χαλκιδέων, 
προς Διευθυντή Π.Ε.
Κυρία Δήμαρχε
Κύριε Δ/ ντή Π.Ε.
Οι παρακάτω σκέψεις αντανακλούν τη ματιά που ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας βλέπει τα πράγματα και
αποτελούν επιχειρήματα για τη συνέχιση αναστολής λειτουργίας του σχολείου μας. 
Από την Παρασκευή 29/01/2021 και μέχρι τη στιγμή που γράφουμε αυτή την ανάρτηση, έχουν καταγραφεί σχεδόν 10 κρούσματα σε δασκάλους, μαθητές ή γονείς παιδιών του σχολείου μας.
Πολλά παιδιά μεταφέρονται με ταξί ανά τέσσερα άτομα ( προβλέπεται από την οδηγία ) και υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται άκρως επικίνδυνο. 
Πολλοί εκπαιδευτικοί ενδέχεται να πάρουν νόμιμη άδεια ειδικού σκοπού με αποτέλεσμα μείωση του... διδακτικού προσωπικού και αντίστοιχη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. 
Με τα λεωφορεία μεταφέρονται και μαθητές του ΕΕΕΕΚ. Από τη στιγμή που και στο ΕΕΕΕΚ υπάρχουν κρούσματα, αυξάνεται ο κίνδυνος.
Αγωνιούμε για την τύχη των παιδιών μας, των οικογενειών μας, του προσωπικού των σχολείων, των οικογενειών τους καθώς και των οδηγών μεταφοράς.
Λαμβάνοντας υπόψη σας τα παραπάνω, ελπίζουμε να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση και να δώσετε λύση, η οποία οφείλει να είναι η ίδια για όλα τα σχολεία, για όσο χρόνο ο Δήμος θα βρίσκεται στο "κόκκινο", προκειμένου να αποφύγουμε αύξηση κρουσμάτων τα οποία μπορεί να έχουν, δυνητικά, τραγικές συνέπειες. 

Με τιμή 
το ΔΣ