Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση έως και 9 Αυγούστου 2021 της ισχύος της κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων

Παράταση έως και 9 Αυγούστου 2021 της ισχύος της από 10-08-2020 κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων και της από 08-04-2020 κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Ανθηδόνας του Δήμου Χαλκιδέων, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, η πρώτη παράταση αφορά σε ολόκληρο τον Δήμο Χαλκιδέων, εκτός της Κοινότητας Ανθηδόνας, ο οποίος είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020, όταν η κακοκαιρία Θάλεια προκάλεσε έντονα φαινόμενα καθιζήσεων και διαβρώσεων της ακτογραμμής των Κοινοτήτων Βασιλικού και Αγίου Νικολάου της Δ.Ε. Ληλαντίων, υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα με καταστροφικές συνέπειες στα τεχνικά έργα, τις υποδομές και τις..... οικίες των πολιτών, ενώ βλάβες σημειώθηκαν και στις Δημοτικές Ενότητες Χαλκιδέων και Νέας Αρτάκης.
Η δεύτερη παράταση αφορά στην Κοινότητα Ανθηδόνας, η οποία είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 04-04-2020, και αφορούσαν ζημιές στον εξοπλισμό (γεωτρήσεις και συστήματα υδροδότησης) της περιοχής των Ούγγρων, που βρίσκεται στην εν λόγω Κοινότητα και υδροδοτεί όλη τη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας καθώς και τα 2/3 περίπου της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων. 
Οι ανωτέρω παρατάσεις είναι απαραίτητες, καθώς από τα δρομολογημένα έργα υποδομών στις πληγείσες περιοχές, κάποια βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης και κάποια στο στάδιο των οριστικών μελετών και εγκρίσεων.