Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΙΕΡΕΑ ΗΛΙΑ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πληροφορηθείς την κοίμηση του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Στεφοπούλου και μη δυνάμενος -λόγω των μέτρων περιορισμού προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού- να μεταβεί στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών, όπου ετελέσθη η νεκρώσιμος ακολουθία της κηδείας, τέλεσε, κατά την ίδια ώρα, στον Ι. Παρεκκλήσιο της Επισκοπής, σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως, ο οποίος ήταν γνωστός στην Ιερά Μητρόπολη, αφού διέμενε κατά το θέρος, ως συνταξιούχος εδώ και εξυπηρετούσε λειτουργικά με νεανική όρεξη την περιοχή και διότι στην Ενορία Ταξιάρχου Ιστιαίας υπηρετεί και ο κατά σάρκα υιός του, εκλεκτός Κληρικός.... και συνεργάτης του Μητροπολίτου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Στεφόπουλος.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Ηλία εν χώρα ζώντων και της παραστάσεώς του στο ουράνιο θυσιαστήριο και αναφερόμενος στην προσωπικότητα του κεκοιμημένου υπογράμμισε την μέχρι τέλους ευλάβειά του, την ιεροπρέπειά του, την ποιμαντική του σύνεση, την άψογη τελετουργία του και την σπάνια καλλιφωνία του και την ζέουσα αγάπη του προς την Αγία μας Εκκλησία. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, διότι χάρισε τον υιό του Ιερέα στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
Τον μακαριστό π. Ηλία διακατείχε πάντοτε ο φόβος του Θεού και στις συναντήσεις του με τον Σεβασμιώτατο, που ήταν πάντοτε ιδιαιτέρως σεβαστικός και ευγενικός, διαρκώς τον παρακαλούσε να εύχεται ώστε να έχει θεάρεστα τέλη και καλή απολογία ενώπιον του φοβερού βήματος του Χριστού.

Η μνήμη του να είναι αιωνία και η ευχή του μαζί μας.