Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Alonaki Press Ένα Νέο Ταξίδι ξεκινά

 Όταν τον Δεκέμβριο του 2006 εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της Πολιτιστικής Λαογραφικής Εφημερίδας του Συλλόγου μας “T’ Αλωνάκι Πολιτιστικά Λαογραφικά Σταχυολογήματα”, κανείς δεν περίμενε ότι θα “αγκαλιαστεί” σε τόσο μεγάλο βαθμό από το αναγνωστικό κοινό και ότι θα φιλοξενούσε τόσα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.
 Η εφημερίδα μας συνάντησε σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας, όπως την Δόμνα Σαμίου, τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Μάρκο Δραγούμη, τον Γιώργο Κόρο, σπουδαίους μουσικούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, αλλά και μοναδικά αφιερώματα σε ντόπιους μουσικούς της Εύβοιας. Επιπλέον, φιλοξένησε ιστορικά και λαογραφικά άρθρα, συνεντεύξεις, θέματα επικαιρότητας, ενώ κατάφερε να καταστεί σημείο αναφοράς στα έντυπα πολιτισμικά μέσα επικοινωνίας.  Επιπλέον, η εφημερίδα του Συλλόγου μας εγγράφηκε στις έντυπες περιοδικές εκδόσεις, καθώς και στην ...Εθνική Βιβλιοθήκη με αριθμό ISSN. 
 Από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί πενήντα τρία (53) τεύχη και είναι γεγονός ότι πολλές φορές ανατρέχουμε στο αρχείο της εφημερίδας μας για να αναζητήσουμε πληροφορίες και στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί. 
 Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, εάν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Οι αρθρογράφοι, η συντακτική ομάδα, οι χορηγοί που με τη συνδρομή τους πραγματοποιούσαμε την έντυπη έκδοση (εκτύπωση) της εφημερίδας και όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που αγάπησαν και στήριξαν αυτή την πολυετή πολιτιστική δράση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους και στον κάθε ένα ξεχωριστά.
 Αν και η μυρωδιά του χαρτιού, αλλά και η αίσθηση της αφής από το ξεφύλλισμα της εφημερίδας δεν αντικαθίσταται, ήρθε η στιγμή να μετεξελιχθεί το συγκεκριμένο “πολιτισμικό παράθυρο επικοινωνίας”. Τα δεδομένα της εποχής άλλαξαν, συνεχώς εξελίσσονται και πλέον μεταβαίνουμε σε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και πολιτιστικής ενημέρωσης.  


Το “Αλωνάκι press” παίρνει τη σκυτάλη με νέα μέσα, νέο τρόπο, νέα δεδομένα, αλλά πάντα με την ίδια όρεξη, ίδιο μεράκι, ίδιο προσανατολισμό, ίδια εξωστρέφεια και φυσικά την ίδια ποιότητα. Ένα νέο πολιτισμικό μέσο επικοινωνίας από τα σπλάχνα του Φορέα μας, το οποίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν κάθε έκφανση του πολιτισμού μας. 
 Σε αυτό το νέο ταξίδι έχουν θέση όλοι οι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμικό έργο, αλλά και όσοι νέμονται τα πολιτιστικά αγαθά με οποιονδήποτε τρόπο. Τους θέλουμε ΟΛΟΥΣ δίπλα μας, συνοδοιπόρους και συνδιαμορφωτές της πολιτιστικής μας φυσιογνωμίας. 
 Ευχαριστώ πολύ όσους συμμετέχουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια του Πολιτιστικου μας Φορεα.