Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά πόσο ψύχραιμος να είσαι, όταν διαπιστώνεις πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δηλώνουν πως θέλουν την ανάπτυξη, πως θέλουν τον εκσυγχρονισμό, πως θέλουν την μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά μονίμως λένε ΟΧΙ και κάνουν την επανάστασή τους όταν μιλάμε για ανεμογεννήτριες, όταν ...μιλάμε για φωλτοβολταϊκά, ακόμη και όταν κάποιος θέλει να έχει μια επιχειρησιακή δραστυηριότητα στην περιοχή.

- Τώρα έχουμε τον Κολοβρέχτη όπου μια ομάδα πολιτών αντιδρά στην δημιουργία πάρκου με φωλτοβολταϊκά. Τι να σχολιάσουμε; Από αυτά κινδυνεύει ο Κολοβρέχτης και η υψηλής παραγωγικότητας γη και όχι από τα φυτοφάρμακα και όσα άλλα καταλήγουν εδώ και δεκαετίες σ΄ αυτόν;

- Κυρίες και κύριοι είναι πλέον φανερό πως κάποιοι, έχουν κάνει επάγγελμα αυτό που λέμε προστασία περιβάλλοντος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν το ότι πάει να γίνει στην περιοχή.

- Αν η περιοχή είναι υψηλής παραγωγικότητας κι αν είναι προστατευμένη, ας ξεκινήσουμε από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί και αποδεδειγμένα είναι ρυπογόνες. Κι εμείς είμαστε με το περιβάλλον, αλλά αυτό κινδυνεύει πρώτα από τα δικά μας σκουπίδια και μετά από τα σκουπίδια των άλλων.

- Ας μετρήσουμε σωστά και θα διαπιστώσουμε πως η ρύπανση από τα φυτοφάρμακα είναι τεράστια, αλλά και η ρύπανση από πλυντήρια λιπαντήρια, βενζινάδικα κλπ, είναι τεράστια, όπως τεράστια καταστροφή έγινε και από την ΛΑΡΚΟ την οποία όμως θέλουμε να συνεχίσει.

- Θα διαβάσετε αργότερα την ανακοίνωση μιας ομάδας πολιτών για τον Κολοβρέχτη και θα διαπιστώσετε πως ο καθένας επιλέγει μια περιοχή για να δραστηριοποιηθεί ως οικολόγος, ως αρχαιολόγος, ως οτιδήποτε πιστεύει πως θα του δώσει λίγα λεπτά δημοσιότητας.