Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

.....μικρά, μικρά

 - Μαραθωνοδρόμος έχει γίνει η δήμαρχος κυρία Βάκα, αλλά αντέχει και το παλεύει, αφού τα προβλήματα του Δήμου Χαλκιδέων είναι πολλά. Αυτό που τώρα τελευταία είναι στην πρώτη γραμμή, είναι το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι θέμα του Δήμου, αλλά του ΦοΔΣΑ ο οποίος το μόνο που ξέρει είναι να ζητά περισσότερα χρήματα από τους δήμους και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση στους δημότες, επειδή δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που ...έπρεπε για να μην φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση.

- Γιατί φταίει ο Δήμος; Ο ΦοΔΣΑ έπρεπε να βρει χώρους για ΧΥΤΑ, ο ΦοΔΣΑ έπρεπε να βρει χρήματα για κατασκευή νέου ΧΥΤΑ ή για ότι χρειαζόταν και όχι να του τα βρει ο δήμος και ο ΦοΔΣΑ απλά να εισπράττει.

- Τώρα λοιπόν η απόφαση είναι της πολιτείας. Ας αναλάβει τις ευθύνες της. Η δήμαρχος κυρία Βάκα σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει την υπογραφή της σε καμία αύξηση Δημοτικών τελών ο κόσμος να χαλάσει. Αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο θα δηλώσει την παραίτησή της, γιατί είναι τίμια και κρατάει τον λόγο της.

- Όσο για τις πιέσεις που της ασκούν μόνο και μόνο επειδή πήγε στην δικαιοσύνη τα χρήματα που έφυγαν από το ταμείο του Δήμου για πετρέλαιο σε οχήματα του ΦοΔΣΑ, ας κάνουν ότι θέλουν. Η υπόθεση θα πάει μέχρι το τέλος.