Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να μπούμε στην διαδικασία να ψάξουμε καμία ιδιωτική επιχείρηση η οποία διοργανώνει πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τουρνουά τα ονομάζει, προφανώς με στόχο το κέρδος, με διάφορους τρόπους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄ αυτή την ζωή.
Θεωρούμε όμως απαράδεκτο και παράνομο να συμμετέχουν σ΄ αυτά τα τουρνουά, τα οποία δεν ακολουθούν τους κανονισμούς ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και των ΕΠΣ, αλλά δικούς τους κανονισμούς, ένας Δήμος και η όποια ΕΠΣ, αφού αυτά τα τουρνουά διεξάγονται παράλληλα με τα τουρνουά που διεξάγει η κάθε ΕΠΣ, οπότε είναι και ανταγωνιστικά.
Χάθηκε όμως ένα παιδί σε Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Εύβοιας. Χάθηκε ένα.... παιδί του οποίου η ομάδα συμμετείχε σ΄ ένα τουρνουά, το οποίο με βάση την προκήρυξη ο κάθε αθλητής μπορούσε να πάρει μέρος και χωρίς να διαθέτει κάρτα υγείας και να παίζει με δική του ευθύνη ή αν θέλετε με ευθύνη του σωματείου του!!!!
Διαβάστε τι λέει η προκήρυξη:
2.3 Ο συνοδός ή ο προπονητής της ομάδας υποχρεούται να φέρει: Κάρτα υγείας Αθλητή (αυτοτελές έγγραφο) ή Ατομική κατάσταση υγείας αθλητή σε κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που μία ομάδα δε φέρει τα παραπάνω (κάρτα υγείας - ατομική κατάσταση υγείας) οι αθλητές θα αγωνίζονται με αποκλειστική ευθύνη της ομάδας και το τουρνουά δε θα φέρει καμία ευθύνη για τους συγκεκριμένους αθλητές.

Πάμε τώρα στο στην ουσία.
Απευθυνόμαστε στην ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και προσωπικά στον κ. Γιάννη Ρέτσα.
Πως είναι δυνατό κύριε Ρέτσα να βάζετε την υπογραφή σας, κάτω από ένα ιδιωτικό τουρνουά και να έχετε ανοίξει ομπρέλα προστασίας, αφού το τουρνουά διεξαγόταν κάτω από την αιγίδα της ΕΠΣΕ, όπως λέει η ανακοίνωση και η αφίσα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΕ.

Έχασε την ζωή του ένα ανήλικο παιδί, σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξαγόταν υπό την αιγίδα της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Αλήθεια υπήρξε απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΕ για το να τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣΕ αυτό το τουρνουά μιας ιδιωτικής επιχείρησης η οποία μάλιστα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τα τουρνουά των ΕΠΣ σε όλη την χώρα;
Η ζωή ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα ενός παιδιού δεν θα μπει στην ζυγαριά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την βάζει σε κίνδυνο.
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και προς τον Δήμο της Ερέτριας και ιδιαίτερα προς το Νομικό Πρόσωπο του δήμου  Ο ΔΑΦΝΗΦΟΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ και προσωπικά του προέδρου κυρίου Τσούμαρη Δημήτρη.
Η παρέμβαση του εισαγγελέα και η απόδοση ευθυνών είναι τεράστια.
Πέρα όμως από την δικαιοσύνη η οποία θα κάνει το καθήκον της, το λόγο έχει και η ΕΠΟ η οποία θα πρέπει να πάρει θέση και να αναλάβει ευθύνες, αφού ένα μέλος της δεν τήρησε την νομιμότητα και ανέλαβε την αιγίδα σε ιδιωτικό τουρνουά ποδοσφαίρου με το οποίο η ΕΠΟ δεν είχε καμία σχέση.
Κύριε Ρέτσα, είδατε την ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΑ κλπ να παίρνει αγκαλιά τέτοια τουρνουά;;;;
Τηρήσατε την νομιμότητα;
Έφυγε ένα παιδί από την ζωή. Αυτό να μην το ξεχάσετε ποτέ.
Αν χρειασθεί θα επανέλθουμε στο θέμα σήμερα, αφού όπως σας ενημερώσαμε το Σαββατοκύριακο έχουμε μια οικογενειακή υποχρέωση και γι΄ αυτό θα τα πούμε από Δευτέρα.