Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

«Ο Αλέξης Τσίπρας είδε και είπε αυτά που ήθελε στη Β. Εύβοια, σε μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης»

Για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας έχουν ήδη διατεθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δρομολογούνται έργα υποδομών εκατοντάδων εκατ. ευρώ, επαναβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα για απραξία της κυβέρνησης στην περιοχή.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια μικρή βόλτα στις πλατείες του Μαντουδίου και της Ιστιαίας, μίλησε επιλεκτικά με ελάχιστους κατοίκους και διαστρέβλωσε δηλώσεις όπως αυτή του δασάρχη Ιστιαίας. Είδε και είπε αυτά που ήθελε, σε μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης», τόνισε ο Υφυπουργός κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη επίσκεψη.... του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Εύβοια.
«Τα έργα και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ellada 94.3 FM και στον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Παπαδάκη και απαρίθμησε τα βασικά έργα υποδομών που υλοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην Π.Ε. Εύβοιας,
«Τα αντιδιαβρωτικά έργα, ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μόλις 4 μήνες από την έναρξη της πυρκαγιάς», είπε και συμπλήρωσε ότι «τα αντιπλημμυρικά των δεκάδων εκατομμυρίων ξεκινούν εντός του μήνα –ορισμένα βέβαια έχουν ξεκινήσει. Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποίησα αυτοψία μαζί με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και Υφυπ. Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. ΧρήστοΤριαντόπουλο, στα ολοκληρωμένα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των λεκανών της Λίμνης και στα υπό κατασκευή αντιπλημμυρικά έργα των λεκανών της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια».
Επανέλαβε ότι συγκριτικά στις πυρκαγιές των Ψαχνών το 2019, τα αντίστοιχα έργα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει κι αυτό γιατί όπως τόνισε «χρησιμοποιήσαμε καινοτόμες ενέργειες για να παρακάμψαμε τις χρονοβόρες συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες». Υπενθύμισε τις αποζημιώσεις που έχουν δοθεί σε κλάδους του πρωτογενούς τομέα (ελαιοπαραγωγοί κ.α.), την καταβολή του ποσού των 9 εκατ. ευρώ στους δασικούς και αναγκαστικούς συνεταιρισμούς και τη διαδικασία ωρίμανσης που μπαίνει το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Εύβοιας το οποίο μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο θα βγει προς δημοπράτηση. Επιπρόσθετα, μίλησε για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό όλων των αλιευτικών καταφυγίων της περιοχής, την υλοποίηση του νέου α/κ Αγίας Άννας και για την υποβολή προς αξιολόγηση του α/κ Αγ. Γεωργίου Λιχάδας.
Καταλήγοντας, ο ΥφΑΑΤ ευχαρίστησε θερμά την Πυροσβεστική, τους άντρες και τα στελέχη της, που επέδειξαν αυταπάρνηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χωριό Κρεμαστός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.