Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Σύσκεψη για το πρόβλημα στην οροφή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης

Σύσκεψη για το πρόβλημα στις υποδομές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Βασίλειος Λυγούρας, η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Νέας Αρτάκης κ. Ευδοκία Ζέρβα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Πολυξένη Βερβιτζόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Λάμπρος Γιαννούχος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Χαράλαμπος Κώσταρος, η Πρόεδρος της Νέας Αρτάκης Τζωρτζίνα... Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Σιόλιας και υπάλληλοι του Δήμου.
Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που έκανε ο Δήμος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην οροφή του σχολείου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, κατόπιν στατικού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να γίνουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης της οροφής, για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων. Όπως ενημέρωσε, ο Δήμος ήδη εκπονεί τις απαραίτητες μελέτες και αιτήθηκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να γίνουν οι εργασίες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 
Επιπλέον σημείωσε ότι, ως προσωρινή λύση, προτείνεται να εγκατασταθούν από τον Δήμο επιπλέον 4 προκατασκευασμένες αίθουσες μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών, πρόταση που βρήκε σύμφωνους τους συμμετέχοντες.