Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής

Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας:

Λέμε ξεκάθαρα ότι απέναντι στις όποιες τρικυμίες -και σας διαβεβαιώνω ότι σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο στον οποίο ζούμε θα είναι πολλές- το εθνικό σκάφος πρέπει να είναι ισχυρό και το τιμόνι του να το κρατά ένα δοκιμασμένο και ικανό πλήρωμα. 
Η παράταξή μας, λοιπόν, κι εγώ προσωπικά σηκώνουμε το γάντι στις προκλήσεις των καιρών και απαντάμε: Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό.... τιμόνι σημαίνει δυνατή Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση. 
Αυτό θα είναι το ερώτημα το οποίο θα διατρέχει την επικαιρότητα μέχρι τις επόμενες εκλογές, το ορόσημο που έρχεται να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία μας. Στο δρόμο αυτό, ωστόσο, το γνωρίζετε καλά, δεν θα βρούμε πολλούς συμμάχους. Απέναντί μας θα έχουμε πάντα τη διαστρέβλωση, την υπερβολή και τη λάσπη. Δίπλα μας θα έχουμε αμήχανες συμπεριφορές, που θα προκαλούν σύγχυση και θα πριμοδοτούν το πείραμα της αστάθειας και της ακυβερνησίας. 
Ακριβώς γι’ αυτό λοιπόν, οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. Να αντιληφθούν ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δε θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο. Εκείνη που θα δείξει τελικά τί κυβέρνηση επιθυμούν, ώστε με τη δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της, προσφέροντάς της τη δύναμη να κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Και αυτός είναι ο στόχος μας.