Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

....η άποψή μας

 - Ας λέει ο καθένας ότι θέλει για τα σκουπίδια του Δήμου Χαλκιδέων και των άλλων δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας. 
Οι δήμαρχοι και η κυβέρνηση έχουν τον τρόπο και την θέληση να δώσουν λύσεις και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς υπαλλήλων του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας οι οποίοι θέλουν να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα και να μην κάνουν και αυτά που ....πρέπει.
Ας πάρουν όποιες αποφάσεις θέλουν, αλλά να ξέρουν πως θα πρέπει να αναλάβουν και το κόστος και τις ευθύνες, αφού οι δήμαρχοι δεν πρόκειται να επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τους δημότες.
Λένε πως φταίει η Βάκα επειδή δεν πρότεινε κάτι ή επειδή δεν έδωσε χώρο κλπ.
Αλήθεια;
Δηλαδή αν φταίει η Βάκα για την Χαλκίδα, ποιος φταίει για την Λαμία, ποιος φταίει για την Θήβα, ποιος φταίει για την Άμφισσα, ποιος φταίει για την Λειβαδιά;;;
Κύριοι του ΦΟΔΣΑ θα το κλείσετε το μαγαζάκι σας και καλά θα κάνετε.
Πολύ ωραία σας τα είπε ο κ. Χρονάς. Είσθε μια ΑΕ και όχι το δημόσιο. Είσθε δηλαδή εργολάβοι και δεν έχετε καμία διαφορά.
Εμείς η άποψή μας είναι καθαρή από την αρχή.
Να δημιουργηθεί ΦΟΔΣΑ Εύβοιας και να τον λειτουργούν οι δήμοι της Εύβοιας. 'Ετσι και το κόστος θα είναι μικρότερο για τους δημότες και δεν θα έχουμε το ίδιο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων.
Η Εύβοια έχει ΧΥΤΑ στην Ιστιαία για να παίρνει τα σκουπίδια της Βόρειας Εύβοιας και πρέπει να προχωρήσει στην κατασκευή νέου ΧΥΤΆ στην Κεντρική Εύβοια και νέου ΧΥΤΑ στην Νότια Εύβοια.
Αυτή θα είναι η λύση.
Μακριά από τον ΦΟΔΣΑ της Στερεάς ο οποίος είναι μαγαζάκι υπαλλήλων και εργολάβων.