Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Βασιλικό 18/03/09
ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

«Άλλος ένας δήμος συμμετέχει
στη συμβολική κίνηση
εξοικονόμησης ενέργειας
-η ΩΡΑ της ΓΗΣ.

Ο Δήμος Ληλαντίων θα συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια και καλεί όλους τους συμπολίτες σε ανάλογες δράσεις.
Η Ώρα της Γης θα αποτελέσει ένα μείζον κάλεσμα σε δράση, ώστε κάθε πολίτης, κυβέρνηση και επιχείρηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παίξουν το δικό τους ρόλο στην εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου μέλλοντος.
Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 ως μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Έτσι, 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Τον επόμενο χρόνο η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες.
Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποιήσεως, ο Δήμος Ληλαντίων το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30 και για μία (1) ώρα, θα συσκοτίσει τα δημόσια κτήρια και χαρακτηριστικά σημεία των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητά του. Καλούμε όλους τους πολίτες, όλες τις επιχειρήσεις, όλα τα εκπαιδευτήρια, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και το Λύκειο Βασιλικού να σβήσουν τα φώτα τους ως ένδειξη συμμετοχής τους σε αυτή την συμβολική κίνηση ενάντια στη υπερθέρμανση του πλανήτη».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ