Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

"Θωράκιση
των ελεγκτικών μηχανισμών"

«Στηρίζουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή, ήδη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στη θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μέσων και υποδομών, καθώς και στην εντατικοποίηση των ελέγχων.
Στόχος μας είναι να εντοπίζεται κάθε παραβατική συμπεριφορά και να τιμωρούνται αυστηρά οι υπεύθυνοι».
Σημείωσε, επίσης, ότι «το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς καμία, το τονίζω, παρέμβαση στο έργο τους αλλά, αντιθέτως, με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας τους - τους παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη, προκειμένου να εκπληρώνουν ελεύθερα και αποτελεσματικότερα την αποστολή τους».
Ο κ. Παυλόπουλος ανάφερε ενδεικτικά «την αλματώδη βελτίωση των επιδόσεων του Σώματος, το οποίο, όπως προκύπτει και από την ετήσια έκθεσή του για το 2008, που θα παρουσιασθεί τις επόμενες ημέρες, έφθασε μόνο το 2008, δηλαδή σ’ ένα χρόνο, να κάνει 845 ελέγχους, όταν μεταξύ 1998-2003 (δηλαδή σε έξι χρόνια επί ΠΑΣΟΚ) έγιναν συνολικά μόλις 376 έλεγχοι».
Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ότι «ο κ. Παπαθανασίου είναι ο αρμόδιος υπουργός. Τα μέτρα που εξήγγειλε είναι μέτρα τα οποία δείχνουν πόσο υπεύθυνα στέκεται η κ υβέρνηση απέναντι στον πολίτη που έχει περισσότερο ανάγκη.
Δείτε τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.
Θα διαπιστώσετε ότι και γρήγορα αντιδράσαμε και τα μέτρα που χρειάζεται πήραμε.
Μέτρα που στηρίζουν κυρίως το εισόδημα αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη, μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης».