Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γενική συνέλευση
τουριστικών πρακτόρων

Αναπόφευκτες θεωρεί τις απολύσεις στον τουριστικό κλάδο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος, όπως ανέφερε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των τουριστικών πρακτόρων (Hatta), ζητώντας ταυτόχρονα την επέκταση της επιδότησης εργασίας από το αρμόδιο υπουργείο.
Ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον τουριστικό κλάδο δεν φτάνουν για να αντιμετωπιστεί η κρίση υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχει καθυστερήσει η προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.
Μάλιστα ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε ότι "η πολιτική ηγεσία δεν συνεργάζεται στην ένταση και στο βάθος που χρειάζεται".
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Μελέτης Τζαφέρης απευθυνόμενος στους τουριστικούς πράκτορες επεσήμανε ότι το υπουργείο ξεκινά διάλογο για τη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα απαντά στα προβλήματα των πρακτόρων. Στόχος είναι να θεσμοθετηθούν ζητήματα ίδρυσης και λειτουργίας των τουριστικών γραφείων, ελέγχου και εποπτείας αυτών αλλά και θεσμοθέτησης επιτροπής επίλυσης προβλημάτων μεταξύ των πρακτόρων.
Μεταξύ άλλων θα προωθηθεί και ο οργανισμός εγγυοδοσίας ταξιδίων που θα έχει στόχο να προστατευτούν οι ταξιδιώτες από τυχόν παραλείψεις των ταξιδιωτικών γραφείων.
Με φόντο την οικονομική κρίση ο ελληνικός τουριστικός κλάδος με ενιαία "ομπρέλα" εκπροσώπησης θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης στην τουριστική βιομηχανία.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γεράσιμος Φωκάς τόνισε ότι η μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου σε Τουριστικό Επιμελητήριο θα συνενώσει όλους τους φορείς του κλάδου.
Η πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Έλενα Φίλη με τη σειρά της στάθηκε στη δύσκολη οικονομική χρονιά που θα τρέξει φέτος ο ελληνικός τουρισμός και επεσήμανε ότι με τη συνεργασία όλων θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης.