Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεδρίαση
Τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ
Σίμος Κεδίκογλου: «Η ενεργειακή ασφάλεια ισοδυναμεί με την εθνική ασφάλεια».
Στο πλαίσιο του γενικότερου συντονισμού δράσης σε θέματα ενεργειακής πολιτικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Μαρτίου η συνεδρίαση του Τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ με επικεφαλής τον Τομεάρχη, βουλευτή Εύβοιας, Σίμο Κεδίκογλου.
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν ζητήματα ασφάλειας ενεργειακών εφοδιασμών, ενεργειακών πηγών, εξοικονόμησης και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας, προκειμένου να υπάρχει συνεχής κάλυψη των βασικών αναγκών.
Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε , μεταξύ άλλων, ότι η ενεργειακή ασφάλεια ισοδυναμεί με την εθνική ασφάλεια, επισημαίνοντας πως για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας καθοριστικό ρόλο παίζει η φθηνή ενέργεια.
Ο βουλευτής ανέφερε πως η ηλεκτρική ενέργεια κινεί την οικονομία σε όλους τους κλάδους. Προς την κατεύθυνση αυτή στόχο έχουν να διαμορφώνουν και να μεριμνούν για την τήρηση ενός θεσμικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα αποφεύγονται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και να ενθαρρύνονται υγιείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης κ.κ Ιωάννης Μπούγας και Γεώργιος Βλάχος, ο βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος, η Ειδική Γραμματέας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής κα. Ελισάβετ Τυπάλδου- Λοβέρδου, ο γενικός δ/ντής της ΝΔ κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, από τη Γραμματεία Συνδικαλισμού ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, ο Ειδικός Επιθεωρητής Εργασίας κ. Θεόδωρος Ματάλας, η αντινομάρχης Θεσσαλονίκης κα. Τζάκη, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και της Διοίκησης της Επιχείρησης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Κορκίδης.