Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ATEbank

Η ATEbank
για τις πιστώσεις ΤΕΜΠΜΕ

Περίεργη, εάν όχι σκόπιμη και επιλεκτική, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ATEbank την πίεση που ασκείται προς την Τράπεζα για τη χορήγηση δανείων στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), τη στιγμή που η ATEbank έχει εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Η ATEbank, επισημαίνει η διοίκησή της, πρωταγωνιστεί στο πρόγραμμα χορηγώντας πρώτη από όλες τις τράπεζες, από το Δεκέμβριο του 2008, κεφάλαια κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μέχρι σήμερα έχει εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο τραπεζικό σύστημα. Έχει υποδεχθεί αιτήσεις δανείων από 11.700 επιχειρήσεις, ύψους 1,2 δις ευρώ και έχει ήδη εγκρίνει 6.700 δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση 5.000 αιτημάτων, που έχουν ήδη υποβληθεί, και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση, κατά προτεραιότητα, των υφιστάμενων πελατών της, η Τράπεζα ανακοίνωσε προ καιρού ότι, αιτήματα από πελάτες άλλων Τραπεζών θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση της διεκπαιρέωσης των υφιστάμενων αιτημάτων.
Εάν οι τράπεζες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ, είχαν ανταποκριθεί, ως όφειλαν, αναλογικά κατά το ήμισυ σε σχέση με την ΑΤΕbank, είναι βέβαιο ότι θα είχαν επιτευχθεί άμεσα οι στόχοι του προγράμματος.
Κατά συνέπεια, για να αποδειχθεί εύστοχη κάθε καλόπιστη κριτική θα πρέπει να απευθυνθεί στον κατάλληλο αποδέκτη και κάθε άλλη εκμετάλλευση του θέματος υπηρετεί άλλους σκοπούς, είναι άδικη, υποκριτική και παράλογη, καταλήγει η ανακοίνωση της Τράπεζας.