Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΜΙΤΤ 2009

Συναντήσεις
του Μαρκόπουλου στη Μόσχα


Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, επικεφαλής Ελληνικής αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στη Μόσχα με το δήμαρχο της πόλης κ. Yuri Luzkof και την αντιπροσωπεία του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η τουριστική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών και διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο είναι άριστο.
Η ελληνική πλευρά έθεσε στον κ. Luzkof ζητήματα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, και ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να προχωρήσει σε εκτενή προβολή της Ελλάδας στη Μόσχα ζητώντας τη συμβολή του.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μόσχας εξέφρασε την επιθυμία του να συμβάλλει στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο δήμαρχος Μόσχας συμφώνησαν στην πραγματοποίηση έκθεσης αγιογραφίας, με αντικείμενο το Aγιο Όρος, στο μουσειακό χώρο του ιστορικού ναού του Σωτήρος στη Μόσχα.
Ο κ. Luzkof ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο την Ελλάδα, το Aγιο Όρος, και αποδέχθηκε πρόσκληση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του και την Αθήνα.
Οι δυο πλευρές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον προσκυνηματικό τουρισμό, ο οποίος έχει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης καθώς και ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.
Τέλος, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Δήμαρχος Μόσχας συμφώνησαν στη σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα συμβάλλει στη ποιοτική ανάλυση των διμερών τουριστικών δεδομένων, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των σχέσεων των δυο πλευρών.
Στην υπό σύσταση ομάδα εργασίας, από ελληνικής πλευράς θα μετέχουν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης.