Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΓΣΕΕ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα 18/3/09 επιστολή- αίτημα προς τον πρόεδρο της Εργατικής Εστίας κ. Τζίφα (σε συνέχεια ανάλογου αιτήματος που έχει υποβληθεί προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας) για την γενναία αύξηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.
Ώστε να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το πρόβλημα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο τουρισμός αλλά ταυτόχρονα να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.

Προς Τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Δημ. Τζίφα
Κύριε Πρόεδρε,

Αποτελεί κοινό τόπο ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας μέσα από τα προγράμματα και τις παροχές του αναπτύσσει δράσεις που οφείλουν να έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, τις ανάγκες του, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την πνευματική του ανέλιξη. Ιδιαίτερα το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού αποτελεί σημαντική κοινωνική παροχή υπέρ των δικαιούχων του, επικουρεί δε αποφασιστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στη στήριξη της περιφέρειας και των τοπικών οικονομικών και στην ενίσχυση της απασχόλησης.
Δεδομένης της αναγνωρισμένης ανάγκης αναγόρευσης της κοινωνικής πολιτικής σε ισχυρό συντελεστή ανάπτυξης με στρατηγική προσαρμοσμένη και ανταποκρινόμενη στις κοινωνικές απαιτήσεις και ανάγκες της τρέχουσας περιόδου οικονομικής κρίσης, η Γ.Σ.Ε.Ε. προωθεί πλαίσιο αιτημάτων για την διεύρυνση και την ενίσχυση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους δικαιούχους, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η ξενοδοχειακή πληρότητα και να διατηρηθεί το επίπεδο απασχόλησης στον τουρισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε κρίσιμη και ζητούμε την αύξηση των προβλεπόμενων στον Προϋπολογισμό του ΟΕΕ δαπανών αποκλειστικά για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού κατά 20 εκατ. ευρώ, ενέργεια απαραίτητη και προαπαιτούμενη για την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος αυτού.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Παναγόπουλος Κώστας Πουπάκης