Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας

Ανακοίνωση
της ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας
"Όπως όλα δείχνουν, στο διάλογο που ξεκίνησε για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει προς το παρόν ενθαρρύνοντας όμως την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ (της ΟΛΜΕ δεν συμμετέχει στο διάλογο) να απειλεί με αποχώρηση.
Σύμφωνα με την πρόσκληση που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος, στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής σημειώθηκε πως "η έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία, στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αναζήτηση λύσεων ευρείας, καθολικής αποδοχής, μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αναμόρφωση του Λυκείου, την απελευθέρωσή του από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος επιλογής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".
Να τονίσουμε πως οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής έθεσαν ήδη θέμα αξιολόγησης - χειραγώγησης των εκπαιδευτικών! (φανταστείτε να επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις και να γίνουν κυβέρνηση).
Το άλλο δεκανίκι-μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ-Β/θμιας στην ΟΛΜΕ, αρνήθηκε τη συμμετοχή στο διάλογο. Είναι προφανές ότι τα μέλη της στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, που συγκροτούν την πλειοψηφία, λειτουργούν ως στυγνά κομματικά στελέχη, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση οποιασδήποτε πρότασης κατατεθεί (ακόμα και αν αυτή είναι πρωτοποριακή) από φόβο μήπως αποκομίσει πολιτικά οφέλη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι φανερό, πως η ανευθυνότητά τους για τόσο σοβαρά ζητήματα, έχει ξεπεράσει και τον κακό τους εαυτό κατά το πρόσφατο παρελθόν, αδιαφορώντας για την αγωνία χιλιάδων μαθητών, που υποχρεώνονται να εξεταστούν στα πλαίσια ενός παρωχημένου εξεταστικού συστήματος.
Μένουν ασυγκίνητοι στις εκκλήσεις των γονέων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ζητούν αλλαγές στη βάση της υιοθέτησης ενός σύγχρονου εξεταστικού συστήματος, που δε θα εξουθενώνει τους μαθητές, δε θα τους αναγκάζει να προσφεύγουν στην παραπαιδεία και δε θα εξαντλούν οικονομικά τους ίδιους, όπως συμβαίνει σήμερα.
Από τη μια το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει με την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ και από την άλλη καλοπιάνει τη φοβική Αριστερά στην ΟΛΜΕ και ευελπιστεί να τους πάρει στα σοβαρά ο λαός, αφού ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν και τι εκπροσωπούν!
Ένα είναι το πιο πιθανό σενάριο να συμβεί:
Επειδή είναι αδύνατο οι αριβίστες στο ΠΑΣΟΚ να συνεννοηθούν και να προτείνουν λύσεις, θα αποχωρήσουν με κάποια πρόφαση, όπως έκαναν και στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος π.χ. για το άρθρο 16.
Το ΠΑΣΟΚ με τις μαριονέτες του προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο, η απόδρασή του από το διάλογο είναι προ των πυλών".