Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες, Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας. Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, αλλά ο Έλληνας δεν ξεχνά. Η ελευθερία είναι κάτι που ο Έλληνας το έχει στο πετσί του και κανείς πολιτικός, κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να τον οδηγήσει σε άλλα καθεστώτα, στα οποία δεν μιλάς, δεν γελάς και δεν πρέπει να.... έχεις άποψη. Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πάλευαν πάντα οι Έλληνες και αυτό δεν θ΄ αλλάξει.

- Σήμερα τα μηνύματα των πολιτικών γενικώς, θα είναι πολλά, αλλά αυτό δεν φτάνει. Είναι αυτό που λέμε ψεύτικα. Είναι αυτό που λέμε δήθεν. Έλληνες είμαστε όλοι, αλλά ας μη γελιόμαστε. Αγαπάμε περισσότερο την καρέκλα μας, παρά την Ελλάδα μας. Αν πραγματικά την αγαπούσαμε όλοι, σήμερα θα  ήμασταν καλύτερα. Σήμερα όλοι θα μιλούν για την ενότητα των Ελλήνων και τους αγώνες όλων κατά του φασισμού, ενώ μέχρι χθες και φυσικά από αύριο θ΄ αρχίσουν πάλι τις κοκορομαχίες και το ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο Έλληνας.

- Για δείτε τι συμβαίνει στον τόπο μας. Δείτε τι συμβαίνει στην Εύβοια, τι συμβαίνει στην Χαλκίδα. Παλεύει ο Αναγνωστάκης, να μηδενίσει το έργο της Περιφέρειας και του Φάνη Σπανού, γιατί αυτό του επιβάλλει ο κομματισμός. Πανηγυρίζει γιατί πιστεύει πως δεν ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021!!! Δεν λαμβάνει υπ΄ όψιν του την ψήφο του λαού, με την οποία βγήκε 3ος και όχι πρώτος. 

- Έχουμε  τον πρώην δήμαρχο κύριο Χρήστο Παγώνη, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους Δημότες, πως ότι κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή είναι έργο δικό του και δεν θα παραδεχθεί ποτέ τα λάθη, τις καθυστερήσεις, αυτά που δεν έκανε στα 5 χρόνια της θητείας του. Δεν τον τίμησε ο λαός με την ψήφο του, αλλά αυτός επιμένει γαντζωμένος σε μια καρέκλα και θέλει να γίνει ξανά δήμαρχος. Αλήθεια πότε θα μάθουν να αποχωρούν οι κυρίες και οι κύριοι της αυτοδιοίκησης;

- Τι πρέπει να μην ξεχνάμε ποτέ; Να μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες πάντα ήταν ενωμένοι σε δύσκολες στιγμές, αλλά όταν ερχόταν η ώρα του ΕΓΩ, άρχιζαν τα παρατράγουδα. Πολέμησαν πολλοί για την Ελευθερία και την ανεξαρτησία, αλλά δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που σκοτώθηκαν ή κλείστηκαν στις φυλακές, αφού ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. Ο ένας ήθελε να περάσει το μήνυμα του περισσότερου αντιστασιακού, του περισσότερου Έλληνα!!!

- Τι ακολούθησε μετά την επανάσταση του 1821; Τι ακολούθησε μετά την αντίσταση κατά του φασισμού το 1940; Διχασμός, φαγωμάρα και ο διαχωρισμούς σε Έλληνες και λιγότερο Έλληνες.

- Μιλάμε για Δημοκρατία και Ελευθερία, αλλά ο καθένας που παίρνει την καρέκλα της εξουσίας και αυτός που την χάνει, κάνει πράγματα για τα οποία  θα πρέπει να ντρέπεται.  Κατακτητής νοιώθει ο Έλληνας όταν κάθεται στην καρέκλα του δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του βουλευτή, του πρωθυπουργού, της ΕΠΣΕ, του Συλλόγου, ακόμη και του προέδρου μιας παρέας 20-30 ατόμων οι οποίοι τα χρόνια της μπόλικης ελευθερίας, ονομάζουν την παρέα, κίνηση πολιτών!!!

- Ας καταργηθεί με νόμο, το να είναι ο οποιοσδήποτε για περισσότερο από δύο θητείες σε οποιαδήποτε καρέκλα εξουσίας. Τότε και μόνο τότε θα πάει αυτή η χώρα μπροστά, τότε και μόνο τότε θ΄ αποκτήσουμε την ελευθερία μας ως Έλληνες.

- Οι Έλληνες πραγματικά αγωνίσθηκαν για την Ελευθερία τους, αλλά έκαναν και κάνουν ότι μπορούν, για να είναι αυτοί στην εξουσία και όχι οι άλλοι!!!! Γιατί άραγε φοβόμαστε την αλήθεια; Γιατί απλά η Δημοκρατία, μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε μόνο στην δική μς αλήθεια.

- Διχασμός είναι το να θέλεις την δικαιοσύνη να αποφασίζει αυτό που εσύ θέλεις και όχι ν΄ αποφασίζει με τα ίδια κριτήρια και τους νόμους, για όλους.

- Διχασμός είναι το να ψηφίζεις νόμους, ανάλογα με τα κομματικά σου συμφέροντα και όχι με τα συμφέροντα του κράτους.

- Διχασμός είναι το να δηλώνεις πως πάνω από τον Έλληνα, είναι ο αλλοδαπός. Αυτός δεν είναι Έλληνας, αλλά φιλοξενούμενος, είτε ήρθε ως μετανάστης, είτε ως λαθρομετανάστης. Έχουμε αδιαφορήσει για τον Έλληνα και προσπαθούν όλοι ν΄ αποδείξουν πως έχουν την καλύτερη πολιτική για όλους τους άλλους, εκτός από τους Έλληνες.

- Χρόνια Πολλά Έλληνες, αλλά είναι ώρα, όλοι αυτοί που είναι διεκδικητές της κάθε καρέκλας της εξουσίας, να πάψουν να λειτουργούν ως λιγότερο ή περισσότερο Έλληνες. Όλοι Έλληνες είμαστε και όλοι στην Ελλάδα ζούμε.