Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
    Στη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του 9ου  Π.Τ. μεταξύ της Τοπικής Διοίκησης του 9ου Π.Τ. Ανατολ.  Στερεάς  του  Ο.Ε.Ε.  με  τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο Χρήστο, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κεδίκογλου Σίμο και με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Λάππα Κωνσταντίνο συζητήθηκαν  τα προβλήματα  του νομού μας, με έμφαση την Βόρεια και Νότια Εύβοια.
    Συζητήθηκε η στήριξη του παραγωγικού κόσμου (αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι) καθώς και των επιχειρήσεων.
    Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι, ήδη υπογράφηκε απόφαση για να δοθούν οι έμμεσες αποζημιώσεις, αίτημα το οποίο είχε υποβάλλει το 9ο Π.Τ. Ανατολικής Στερεάς μαζί με την Ένωση Φοροτεχνικών Εύβοιας (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.) στη συνάντηση που είχαμε πραγματοποιήσει στο γραφείο του.
   Αναφέρθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, πως, κύριο μέλημα είναι να δοθούν ευκαιρίες, προοπτικές και συνθήκες ανάπτυξης στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας.... ώστε να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους.
   Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει  ο Φορέας μας, κυρίως, ως προς την ενημέρωση των επιχειρήσεων σε σχέση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και θα υπάρξουν.
   Ο κ. Λάππας, απ την μεριά του, κατέθεσε τις διαπιστώσεις του για τα προβλήματα της Β. Εύβοιας και τόνισε ότι πρέπει να προσληφθούν μηχανικοί που θα βοηθήσουν στο τομέα των έργων για την ανασυγκρότηση της.
   Έγινε αναφορά στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και στα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του. Ο κ. Κεδίκογλου συμφώνησε  με την πρόταση του Φορέα μας για επαφή και συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εργαλείο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού κυρίως από τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές.
    Ο κ. Τριαντόπουλος ευχαρίστησε όλους τους λογιστές της Εύβοιας για την εγκράτεια και ευκρίνεια που έδειξαν  στις δηλωτικές υποχρεώσεις που αφορούσαν αποζημιώσεις κλπ. Δήλωσε επίσης ότι το 9ο Π.Τ. Ανατολ. Στερεάς του Ο.Ε.Ε θεωρείτε άμεσος συνεργάτης του Υπουργείου και θα πρέπει τα μέλη του να συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας.
   
                          Για το 9ο Π.Τ. Ανατολ. Στερεάς
                                          Ο Πρόεδρος του 9ου Π.Τ.
    
                                          Κοτρογιάννης Ιωάννης