Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Απαντάμε.....

 - Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία που μας τηλεφώνησε και μας είπε πως αδικούμε την κυρία Σοφία Νικολάου η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής το 2019 με την ΝΔ στην Α΄ Αθήνας.
Κυρία σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία, αλλά δεν αδικούμε καθόλου την κυρία Νικολάου. Ίσως η ίδια αδικεί τον εαυτό της.
Εμείς έτσι κι αλλιώς ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ψηφίζουμε και ΝΔ θα ψηφίζουμε και στο μέλλον και δεν το κρύψαμε. Γιατί λοιπόν να μας ενοχλήσει η υποψηφιότητα της κυρίας Νικολάου;
Μας ενόχλησε το ότι δεν ακολούθησε τις διαδικασίες.
Ήταν υποψήφια στην Α΄ Αθήνας και από τους 100.000 που ψήφισαν την ΝΔ πήρε 11.000 σταυρούς και μάλιστα στην Α΄ Αθήνας βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης και.... εκλέγουν 14 βουλευτές από τους οποίους το 2019 εκλέχθηκαν 7 της ΝΔ.
Στην εκλογική περιφέρεια Εύβοιας την ΝΔ  την ψήφισαν 44.752 και αυτό ήταν το καλύτερό της αποτέλεσμα. Στην Εύβοια βάζουμε μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης και εκλέγουμε 6 βουλευτές, από τους οποίους οι 3 ήταν από την ΝΔ.
Κυρία μου δεν αδικούμε την κυρία Νικολάου.
Θέλουμε να την βοηθήσουμε να καταλάβει πως στην Εύβοια δεν θα έχει καμία τύχη και το γιατί δεν θέλουμε να το αναλύσουμε δημόσια.
Το 2023 δεν θα είναι όπως το 2019 και η Εύβοια δεν είναι Αθήνα και πολύ περισσότερο δεν είναι Κολωνάκι.
Όποιος είπε στην κυρία Νικολάου πως εδώ θα βρει έδαφος έκανε λάθος και την οδήγησε σε λάθος απόφαση.
Αυτή την στιγμή η ΝΔ είναι κυβέρνηση και στην Εύβοια έχει 3 βουλευτές. Δύσκολα στις επόμενες εκλογές να τους κάνει 4 και δεν αποκλείεται να τους κάνει 2. Υπάρχει το σύστημα της απλής αναλογικής και μ΄ αυτό θα διεξαχθούν οι εκλογές. Είναι φανερό πως με το σύστημα αυτό δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα έχουμε και πάλι εκλογές με το νέο σύστημα που ψήφισε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Στις εκλογές αυτές λοιπόν δεν θα βάζουμε σταυρό προτίμησης, αφού θα διεξαχθούν με λίστα.
Στην λίστα θα τοποθετηθούν οι βουλευτές με την σειρά που είχαν στις πρώτες εκλογές, ανάλογα με τους σταυρούς προτίμησης.
Εμείς θεωρούμε δεδομένο πως και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και θα κυβερνήσει μέχρι και το 2027. Εσείς είσθε σίγουρη αγαπητή κυρία πως η κυρία Νικολάου μπορεί να είναι πρώτη ή δεύτερη ή και τρίτη σε σταυρούς προτίμησης στην Εύβοια;
Αν το πιστεύει κάποιος αυτό, τότε ευχόμαστε καλό αγώνα και θα κριθούμε το βράδυ που θ΄ ανακοινωθούν τ΄ αποτελέσματα.
Πάντως επιμένουμε πως δεν προκηρύχθηκαν εκλογές, δεν έχουμε προεκλογικό αγώνα και δεν πρέπει κάποιοι να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την δεοντολογία και τα κομματικά όργανα.
Εμείς ήμασταν και θα είμαστε πάντα με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να μην κλείνουμε ούτε τα μάτια ούτε τ΄ αυτιά μας.