Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΙΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

               
                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με θρησκευτική κατάνυξη πολλές ομάδες Χριστιανών από Ενορίες της Β. Ευβοίας μετέβησαν, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, για το ετήσιο προσκύνημά τους στην Ιερά Νήσο της Τήνου.
Με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Χαλκίδος Αρχιμ. Δαμάσκηνο Μάκρα, την συμμετοχή Κληρικών της Β. Ευβοίας, των Οικον. Ιωάννου Σούρα-Εφημερίου Ωρεών, Γεώργιο Γρεμενά-Εφημερίου Ν. Συνασού του Πρεσβ. Αθανασίου Γερογιάννη-Εφημερίου.... Κεράμειας καθώς και την συμμετοχή του Αρχιμ. Νεοφύτου Χασάν εκ Χαλκίδος, συνοδευομένων από την πληθωρική συμμετοχή των ενοριτών τους στις 4 και 5 Ιουλίου κατέθεσαν την ευλάβεια τους στην Ευαγγελίστρια της Τήνου με την παρουσία τους στο Ιερό Συλλείτουργο που προσφέρθηκε στον Ι. Προσκυνημάτικό Ναό της Παναγίας της Τήνου με την συμμετοχή πλήθους κληρικών και πιστών από πολλά μέρη της Πατρίδας μας αλλά και του εξωτερικού.
Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ιερό Νησί της Τήνου αποτελεί αναμφίβολα ευκαιρία πνευματικής ανάσας στα δύσκολα χρόνια των πολλών ζητημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητα των χριστιανών του τόπου μας ενώ η παρουσία των Ευβοέων στο νησί της Παναγίας μας αποτελεί, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Ιεροκήρυκας π. Δαμασκηνός από τον Ιερό Άμβωνα της Τήνου.